Hyttspecifikationer för nya Volvo FE

På den här sidan hittar du:
  • Hyttmått
  • Hyttfunktioner

Ladda ned alla utrustningsspecifikationer (PDF)Hyttmått


Daghytt Komforthytt Sovhytt
Daghytt med bekväm och ergonomisk förarplats. Invändig höjd 1 605 mm, längd 1 600 mm, bredd 2 300 mm. Komforthytt med extra utrymme som kan utrustas med en säng för en person eller användas som kontorsplats med extra förvaringsfack. Invändig höjd 1 605 mm, längd 2 000 mm, bredd 2 300 mm. Sovhytt med bädd för en person. Invändig höjd 1 605 mm, längd 2 200 mm, bredd 2 300 mm.


Volvo FE-daghytt från sidan

Volvo FE-komforthytt från sidan

Volvo FE-sovhytt från sidan

Volvo FE-daghytt från ovan

Volvo FE-komforthytt från ovan

Volvo FE-sovhytt från ovan

Interiören i en Volvo FE-daghytt från sidan Interiören i en Volvo FE-komforthytt från sidan Interiören i en Volvo FE-sovhytt från sidan


Hytt med lågt insteg
Lättillgänglig hytt tack vare ett lågt insteg, en öppningsvinkel på 90 grader och ett plant golv. Invändig höjd 1 605 mm, längd 2 200 mm, bredd 2 300 mm.

Volvo FE LEC, sett från sidan

   
Volvo FE LEC, sett ovanifrån    


Hyttfunktioner


Hyttupphängning
Mekanisk upphängning både fram och bak: spiralfjäder och stötdämpare. Pneumatisk upphängning både fram och bak: luftbälgar.

Förarstol
Tre olika bekvämlighetsnivåer: Komfort, Standard och Ekonomi. Alla tre har justeringsmöjligheter för ryggstöd, längd, höjd och lutning framåt samt integrerade nackstöd.

Passagerarstol
Tre olika bekvämlighetsnivåer finns tillgängliga: Standard, Ekonomi och Bas.

Färger
Finns i cirka 232 fasta varianter. Därutöver kan ytterligare färger specialbeställas.

Ratt
Ratten har en diameter på 460 eller 500 mm, beroende på lastbilens konfiguration. Den kan justeras pneumatiskt till önskad ställning.

Taklucka
Hytten kan utrustas med en taklucka som kan öppnas 50 mm. Den finns i antingen glas eller metall. Luckan kan regleras manuellt eller elektriskt.

Kupévärmare
Hyttvärmesystemet finns i två varianter: en manuellt styrd variant med bara värmare och en manuellt styrd värmare med luftkonditionering. Det är dessutom möjligt att specificera en parkeringsvärmare på 2 kW som tillval.

Invändig förvaring
I hytten finns många praktiska och lättåtkomliga utrymmen för förvaring av dokument och personliga tillhörigheter. Ovanför vindrutan finns två förvaringsutrymmen och fyra DIN-fack. Det finns dessutom möjlighet att specificera olika förvaringsmöjligheter och lådor på motortunneln, skrivbräde och klädhängare som tillval.

Horn
Det finns två typer av extrahorn, eldrivna eller tryckluftsdrivna – antingen två takmonterade tryckluftshorn eller ett elektriskt horn under frontluckan.

Säng
Sängen finns i en eller två delar och är antingen 580 mm eller 780 mm bred. Sänghäst finns som tillval.