Designad att smälta in …
och sticka ut

Nya Volvo FE förtjänar att placeras långt fram i Volvos lastbilsprogram. Visserligen är den mindre än sina kraftfulla syskon inom fjärrtransporter, men du ser ändå direkt att den hör till familjen.

V-formade LED-varselljus är numera standard.
LED-varselljus

När man tittar på nya Volvo FE ser man direkt att det finns en tydlig röd tråd i designen av Volvos lastbilsprogram. En ny attityd och varumärkesidentitet som bygger på kraftiga, djärva linjer och grafikelement. De unika vertikala strålkastarna med V-formade LED-varselljus och den tydliga konturen, formad av den svarta grillen, gör att det inte råder något tvivel om att det är en äkta Volvo du tittar på.

Street smart

Volvos klassiska järnmärke har flyttats upp från grillen till en högre, mer framträdande plats under vindrutan. Det ger ett intryck av att vindrutan är större, vilket i sin tur gör att föraren ser ut att sitta närmare marken. Att förmedla kontakt mellan olika trafikanter på det här sättet är en viktig aspekt när vi arbetar med våra mindre lastbilar, eftersom de främst kommer att användas i miljöer där det rör sig många människor.

Man ser direkt att den här lastbilen delar DNA med sina större syskon.

Nya utseendet följer samma Volvodesigntema som övriga familjen.
Frontgrill

Samma familj, egen identitet

Förutom att de ska smälta in i omgivningen finns det ytterligare en orsak till de här ändringarna – ett enhetligt intryck. Den nya frontdesignen visar att den delar DNA med sina legendariska större syskon men samtidigt har behållit sin egen personliga karaktär.

Imponerar

Så hur kommer ägarna, förarna och stadens invånare att reagera när de ser nya Volvo FE? Vi tror att den nya designen gör att alla som rör sig i staden upplever att de är trygga i närheten av lastbilen. Samtidigt hoppas vi att ägarna och förarna känner sig stolta över att bli förknippade med Volvo och nöjda med att ha en lastbil som gör ett fantastiskt jobb.

Den nya tredelade stötfångaren med stålhörn är lättare att reparera.
Tredelad stötfångare
3
Designen