Gör tiden till din vän

Med motoregenskaper som är idealiska i stadskärnor och övrig stadstrafik ser nya Volvo FE till att schemat hålls – och att förarna snabbt och effektivt kan gå från den ena leveransen till den andra.

Volvo FE har nya motorer som konstruerats och byggts av Volvo. De är baserade på samma koncept och utvecklingsfilosofi som motorerna i våra större lastbilar och har ett bredare och flackare vridmoment som bygger upp effekten snabbare, även vid låga varvtal. Detta innebär mer direkt respons, högre snitthastighet och förbättrad körbarhet – och att föraren kan hantera stadsmiljön på ett effektivare sätt.

Ett bredare, flackare vridmoment och en snabbare uppbyggnad av effekten ger kvick respons och utmärkt körbarhet.

Växellådan I-Shift ökar bränsleeffektiviteten och minskar den fysiska ansträngningen för föraren.
I-Shift
Världsnyhet – I‑Shift på Volvo FE

För första gången finns Volvo FE med I-Shift. Förutom att ge föraren en bekvämare arbetsdag gör I-Shift-växellådan att lastbilen alltid går optimalt och sparar bränsle. Och precis som I-Shift i våra större lastbilar kan systemets basprogramvara enkelt anpassas efter dina specifika behov genom två tilläggspaket – Distribution & Anläggning eller Ekonomi.

EURO 6-prestanda utan ökad bränsleförbrukning

Nya Volvo FE uppfyller alla Euro 6-kraven – och det utan ökad bränsleförbrukning jämfört med Euro 5 och med lägre basservicekostnader.

Ett helt nytt motorprogram med Volvoutvecklade motorer med 250 till 320 hk.
Volvomotor
5
Effektivitet