Fullastad med nyheter. Och utrymme.

De upprätade A-stolparna gör hytterna mer rymliga än tidigare. Och varje liten del av det extra utrymmet har konstruerats för att öka förarkomforten – från det att du sätter dig bakom ratten till dess att du vaknar upp i bädden. Så att du kan göra ett bra jobb även dagen därpå.

Välkommen till din nya arbetsplats.

Ikon för full ståhöjd

Full ståhöjd.

Upp till 18 cm högre än tidigare Volvo FH-hytter. Om du inte råkar vara professionell basketspelare finns här gott om plats för att stå raklång. 220 cm i den största hytten, Globetrotter XL.

Visa fullständiga hyttspecifikationer

I-ParkCool, integrerad parkeringskylare

Integrerad parkeringskylare.

Förstklassig kylkapacitet utan att behöva ge avkall på hyttutrymme och aerodynamik. I-ParkCool är den nya integrerade parkeringskylaren som gör att du sover gott på nätterna och sparar bränsle på dagarna.

Läs mer om I-ParkCool

 

En extra kubikmeter utrymme

En hel m3 extra utrymme.

Hytterna känns rymliga. Och det är de också. I Globetrotter XL-hytten gör de upprätade A-stolparna, den lägre motortunneln och det förhöjda taket att utrymmet blir en hel kubikmeter, eller 12 %, större.

 

Justerbar ratt

Justerbar ratt med tiltfunktion – skonsamt för ryggen.

Den justerbara ratten med 20° övre rattjusteringsfunktion gör körningen bekväm. Lätt att fälla undan när du stiger in eller ur hytten. Du justerar den smidigt med en fotpedal.

 

Förvaringsutrymmen

Gott om plats för prylar.

Vi har lagt till 300 liter förvaringsutrymme. De rymliga utrymmena ovanför vindrutan, under sängen, ovanför sängen och på utsidan kan anpassas efter dina behov. Dessutom finns här massor av praktiska fack för småsaker.

 

Ergonomisk instrumentbräda

Ny, modern och ergonomisk instrumentpanel.

Den nya, mjukt rundade instrumentpanelen är inte bara snygg. Den ger också en ergonomisk och bekväm körställning med alla knappar, instrument och förvaringsutrymmen nära till hands.

Läs mer om instrumenteringen

Elektronisk klimatanläggning

ECC med luftkvalitetsgivare.

Elektronisk klimatanläggning med toppmoderna munstycken och ett stort antal givare och filter som bearbetar luften innan den fyller dina lungor. Resultatet blir oöverträffad luftkvalitet, bättre avfrostning och en dragfri hyttmiljö.

 

Bredare underbädd

Bredare säng för sömn och vila.

Här är det gott om sovutrymme. Underbädden har blivit 40 mm bredare vid huvudänden och 55 mm över mittpartiet. Det finns till och med en riktigt bred utdragbar säng. Och huvudänden kan lutas upp till 55°.

 

Elektriskt torkskåp

Elektriskt torkskåp.

Ett enkelt sätt att snabbt torka kläder, handdukar eller skor. Hängs på överbädden eller hyttväggen. Energieffektiv, tystgående och lätt att förvara hopfälld.

 

Takfönster med nödutgång

Med himlen som tak.

Det tonade takfönstret ökar känslan av rymd och fungerar dessutom som bästa tänkbara nödutgång. Det har solskydd och myggnät och kan fås med elmanövrerad lucka.

4 extra cm mellan ratt och mage.
Fastna inte bakom ratten. Sätesjusteringen är världsledande – hela 24 cm framifrån och bak. Det är 4 cm mer än i Volvo FH Classic.

Elektronisk fjärrkontroll.

Det är mer än en nyckel. Lås och lås upp på avstånd. Sätt på belysningen så att du kan närma dig hytten på ett säkert sätt. Och om du känner dig hotad behöver du bara trycka på panikknappen så aktiveras signalhornet.

Ett ljudsystem med möjligheter.
Vad du än vill lyssna på kan du lita på att ljudsystemet fixar det. Mp3, wma eller m4a? Från CD-skiva, USB-sticka, iPod eller via aux-ingången? Allt funkar. Vill du ha mer kräm? Lägg till en subwoofer på 400 W.

Avancerad innerbelysning.
13 energieffektiva ljuskällor ger fantastisk hyttbelysning. Du styr enkelt ljusstyrkan i tre förinställda steg eller med dimmern. Vid mörkerkörning kan du byta till rött ljus för att skona mörkerseendet.

Plats för alkolås.
Alkohol hör inte hemma i trafiken. Därför gör alkolåset det. Beställ det fabriksmonterat i din Volvo FH och visa dina kunder att du tar trafiksäkerheten på allvar.
Stanna i sängen.
Den avancerade kontrollpanelen låter dig styra innerbelysning, larmklocka, parkeringsvärmare, parkeringskylare, ljudsystem, fönster, taklucka och lås. Allt utan att behöva lämna sängen.

Elektrisk parkeringsbroms.
Parkeringsbromsen är elstyrd och kontrolleras med ett lättåtkomligt handtag i instrumentpanelen. Bromsen aktiveras automatiskt när motorn stängs av och lossas automatiskt vid start – med hjälp av EBS.

Förberedd för en TV.

Volvo FH kan fabriksförberedas för montering av TV – ett komplett paket med fästen, antenn, uttag för ström och TV-signal samt en aux-ingång som ansluter TV:n till ljudsystemet.

En behaglig resa.
Nya bakre hyttfästen. Ny styrväxelposition. Ny framvagnsgeometri. Ny motorupphängning. Och mycket mer. Vi har gjort många saker för att öka körkomforten. Vi måste säga att resultatet är tillfredsställande.

Rent vatten var du än är.
Om du vill ha färskt vatten behöver du inte gå långt. I det utvändiga förvaringsutrymmet finns en 7-literstank med en kran.