En skönhet på ytan. En best under hytten.

Volvo FH16 är allt som du kan förvänta dig av en Volvo FH. Och mycket mer. Om du inte vill ge avkall på vare sig prestanda eller stil är det här du ska leta.

Volvo FH engine Euro6

16 liter ren kraft.

Volvos hittills starkaste motor, D16K, levererar upp till imponerande 750 hk med 3 550 Nm. Du kan välja mellan tre effektnivåer och fyra vridmomentsnivåer, som alla uppfyller utsläppskraven för Euro 6. I kombination med I‑Shift (den förstärkta versionen är standardutrustning) och bränslesnåla och kraftfulla bakaxlar sätter den en egen standard för de tuffaste transportuppdragen.

Visa alla drivlinealternativ

Exteriördesign för Volvo FH16

Från utsidan

1. Markanta paneler
Utanpå hyttväggen finns en tonad glasruta som ger Volvo FH16 ett unikt utseende. Inte för att se ut. Utan för utseendet.

2. Den nya svarta
Den nya FH16-färgen är mörk. Mycket mörk. Men under ytan döljer sig en fascinerande färgton. Vi kallar den Mystic Fjord. Du måste se den.

3. Med känsla för detaljer
Små detaljer gör hela skillnaden. Särskilt när de är i blank krom. Det är det som får frontsteget, kylargrillen, dörrhandtagen och Volvos järnmärke att framträda.

4. En grill värdig en mästare
Grillen är mörk, blankt silverfärgad och gör intryck ute på vägarna. Speglarna och solskyddet har samma distinkta utseende.

Från insidan

 

Förarstol i Volvo FH16   Ratt i Volvo FH16   Inredning i Volvo FH16
 
Unik stoldesign.
Bakom ratten på Volvo FH16 känner du dig majestätisk. Och här är din tron. En unik förarstol med distinkt design i högkvalitativt läder eller en kombination av läder och textil ger en exklusiv känsla. Både för ryggen och för ögonen. Självklart finns stolarna också med ventilation.
  Läderklädd ratt.
Unik läderklädd ratt finns endast för Volvo FH16 och ger en ännu behagligare körupplevelse. Den är gjord i mörkt läder med gula kontrastsömmar som diskret matchar inredning och säten.
  Första klass.
Interiören består av unika dörrpaneler, väggpaneler, kromade detaljer, gardiner, sängklädsel och extra belysning i dörren. Tillsammans skapar de en lyxig känsla i hytten.