Nya Volvo FH

Visar vägen

Vi på Volvo Lastvagnar inser att Volvo är en del av miljöproblemen. Men vi anser också att Volvo är en del av lösningen. Sedan början av 90-talet har omsorg om miljön varit ett av våra tre kärnvärden. När du köper en Volvo FH köper du vår syn på hållbarhet under lastbilens hela livscykel – från monteringsband till återvinning av delarna.Fakta

100 000 mil
3,1 l/mil, certifierat bränsle
Euro 5
Certifierat bränsle B0

Demonteringshandbok Ja
Märkning av plast och gummi Ja
Material Järn (smidesjärn) 192 kg, 70 % återvunnet material
Tillverkning:
- Energi (MWh)
- Vatten (m3)
- Miljöfarligt avfall (kg)

76
179
213
Växthuseffekt under livscykel (CO2e) 957
Livscykelbedömning Ja
ISO 14001-certifiering (produktion, utvecklingstekn.) Ja
Tillverkad på en koldioxidneutral anläggning

Tillverkad på en koldioxidneutral anläggning

Din nya Volvo FH har byggts nästan helt utan att påverka miljön genom koldioxidutsläpp. Hur vågar vi säga något sådant? Jo, för fem år sedan var Volvo Lastvagnar första lastbilstillverkare i världen att ha en koldioxidneutral anläggning. I dag är flera av våra anläggningar koldioxidneutrala. Och samtliga strävar efter att använda förnybara energikällor som sol, vind, vatten och biomassa, i stället för gamla fossila bränslen. Kort sagt – Volvo Lastvagnar ser till att din lastbil tillverkas på ett så miljövänligt sätt som möjligt.

Medveten körning är viktigast

Medveten körning är viktigast

När man talar om minskade utsläpp är det dock så att ungefär 90 procent av den miljöpåverkan en diesellastbil står för sker när den används. Det är den bistra sanningen. Men de goda nyheterna är att Volvo Lastvagnar kan hjälpa dig att minska din miljöpåverkan på flera sätt. Och eftersom de flesta av dessa handlar om bränslebesparingar finns det pengar att hämta också. Kontakta din lokala återförsäljare för mer information om hur du använder din nya Volvo FH på ett bränslesnålare sätt.

90 procent av din nya Volvo FH kan återvinnas

Volvo Lastvagnar rullar vidare

90 procent av din nya Volvo FH kan återvinnas. Det är möjligt eftersom Volvo Lastvagnar märker delarna för att identifiering och nedmontering ska bli så smidig som möjligt. För att vi ska kunna återvinna och återanvända din nya Volvo FH renoverar Volvo Lastvagnar dessutom använda delar, ger ut handböcker för demontering samt har demonteringsanläggningar.Beräkna ditt miljöavtryck

Beräkna ditt miljöavtryck

Volvo Lastvagnars webbaserade program Beräkna din miljöpåverkan innehåller en mängd information om de faktorer som påverkar miljön under din nya Volvo FH:s hela livscykel. Du kan också använda det för att ta reda på hur stor påverkan just din lastbil – eller vagnpark – har på miljön och jämföra ditt resultat med andra lastbilar.