Bevaka lasten noggrannare. På avstånd.

Den elektroniskt styrda fjädringen (ECS) förbättrar körkomforten och ger lasten en trygg resa.

Senaste versionen erbjuder ännu fler möjligheter, med fjärrkontroll som det främsta exemplet. Nu har du alltid full kontroll, oavsett om du sitter bakom ratten eller rör dig på utsidan.


Lastnings- och körnivåer

5 nivåer för lastning. 3 för körning. Du har full kontroll.

ECS använder fyra bälgar per axel (två för pusheraxlar), vilket ger ett praktiskt taget parallellt lyft av chassit. Det är lätt att ställa in önskad höjd. Du kan lagra fem olika lasthöjder i systemet, vilket är mycket praktiskt när du kommer till en välbekant lastbrygga. Du kan också välja mellan en förinställd och två justerbara körnivåer för att optimera markfrigången eller aerodynamiken.


Jämn lastfördelning

Håller chassit stadigt. Och lasten på plats.

ECS ser till att chassit är stabilt, oavsett hur lasten är fördelad. Den förhindrar krängningar i sidled och ser till att lastbilen hela tiden är i balans. Med fjärrkontrollen kan du också manuellt kompensera för nigningar på ena sidan.


Lastindikator

Lastindikatorn. Exakt och lättöverskådlig.

Intuitiva menyer och displayer gör att du kan se exakt hur lasten är fördelad i fordonet. Vikt, axeltryck och boggitryck anges separat. Det gör det lätt att kontrollera att de ligger inom gränserna, både på lastbilen och på trailern. Även kalibreringen är enkel. Du kan finjustera både lastbilen och släpvagnen och få exakta mätningar i alla lägen.

Fjärrkontrollen

Balansera allt med fingertopparna.
Slipp kablarna. Med fjärrkontrollen i din hand kan du styra luftfjädringen manuellt samtidigt som du rör dig fritt kring lastbilen.

Styr utrustningen.
Starta och stoppa motorn och upp till fyra kraftuttag. Du kan också justera motorvarvtalet och lagra varvtalsinställningen så att du snabbt kan komma åt den senare.

Tänd lamporna.
Har du arbetslampor, varningsljus eller speciallampor från påbyggaren? Använd fjärrkontrollen för att slå på och av dem.

Lägg till funktioner från påbyggaren.
Beroende på påbyggnad kan du styra flera andra funktioner. De ligger alla nära till hands i menyerna och kan ha samma ikoner som knapparna på instrumentbrädan.

Använd den som dörrnyckel.
Jo, den är visserligen lite större än den vanliga nyckeln, men ändå. Det är behändigt att kunna låsa och låsa upp hyttdörren utan att behöva lägga ifrån sig fjärrkontrollen.

Integrerad styrning av bakgavellyften.
Nu slipper du bära runt på två fjärrkontroller. Med den uppgraderade fjärrkontrollen kan du även lyfta och sänka bakgavellyften på ett smidigt sätt.