Förbättrade strålkastare för nya Volvo FH

Framtiden är ljus. Precis som kurvorna och gathörnen.

Ju mer du ser, desto säkrare är du. Strålkastarna på Volvo FH har fått ny design och många nya funktioner. Några höjdpunkter:
  • Bättre helljus
  • Aktiva strålkastare
  • Bättre statiska korsningsljus
  • Ledbelysning

 

Jämförelsen ovan beskriver ljusbilden med standardmässiga halogenlampor.

Ledande helljus.

När du kör på natten är Volvo FH en vän att lita på. Strålkastarna ger ett kraftfullt ljus så att du tidigt ser allt som händer på vägen. Och du syns tydligt för andra trafikanter i mörkret.

Bild av aktiva strålkastare

Aktiva strålkastare.

Aldrig tidigare skådat på en lastbil. Med aktiva strålkastare följer halvljuset vägen. När du svänger, svänger lamporna också. På många vägar gör det att ditt siktfält blir betydligt större.

Bild av statiska korsningsljus

Statiska korsningsljus.

När du saktar ned och använder blinkers för att svänga runt ett hörn i mörkret har du hjälp av de förbättrade statiska korsningsljusen. De lyser upp det närmaste sidoområdet upp så att du lättare kan upptäcka oskyddade trafikanter. 


Bild av ledbelysning

Ankomstljus.

Om du närmar dig lastbilen i mörkret, tryck bara på knappen på fjärrkontrollen. Då tänds belysningen ut- och invändigt så att du lätt hittar vägen och tryggt kan kliva in i hytten.

Automatisk aktivering av strålkastare

På vid skymningen och av vid gryningen. Automatiskt.

Strålkastarna levereras nu med automatisk omkoppling som tillval. Precis som på en personbil finns det en sensor som registrerar när halvljuset behöver sättas på och gör detta automatiskt. Och så snart ljusförhållandena tillåter det, aktiveras varselljusen igen.

Foto av strålkastare för nya Volvo FH 
1. Sidoblinker

2. Helljus

3. Halvljus

4. Positionsljus och varselljus

5. Blinker

6. Extraljus
Plats för dimljus tillsammans med statiska korsningsljus eller extra fjärrstrålkastare.