Volvo Gold Contract. Vi lovar 100% tillgänglighet.

Tillgänglighet är avgörande för alla transportföretag. Därför är Volvos lastbilar byggda för att hålla, så att du slipper otrevliga överraskningar ute på vägarna.

Med Volvo Gold Contract tar vi detta ett steg längre. Vi garanterar att din lastbil alltid är tillgänglig när du behöver den.

Detta möjliggörs av Telematics Gateway (TGW), som ger verkstaden fjärråtkomst till lastbilen.

I TGW ingår också nya VAS On Call.
 
Volvo Gold Contract
  Förebyggande underhåll
Reparationer
Serviceplanering
Egenskaper online
Tillgänglighetslöfte


100% tillgänglighet

Vårt löfte: 100 % tillgänglighet.

Ingen lastbil är mer kostsam än en som står still. Med Volvo Gold Contract lovar vi en tillgänglighet på 100 %. Det betyder att din lastbil alltid kommer att vara tillgänglig när du behöver den. Om vi skulle misslyckas, till exempel om ett haveri inträffar, erbjuder vi ekonomisk kompensation.

Utvecklarna berättar hur Volvo kan stå för sitt löfte

Egenskaper online. Din trådlösa mekaniker

Egenskaper online.
Din trådlösa mekaniker.

Vissa saker borde inte kräva ett verkstadsbesök. Och nu gör de inte det. Med Egenskaper online kan en servicetekniker få tillgång till ditt fordon på distans och kan kalibrera visad bränsleförbrukning, bränsletankstorlek (om du monterat extratankar) och önskad hastighetsgräns. Det går till och med att aktivera lastindikatorn. Allt du behöver göra är att stanna en liten stund vid vägkanten. Snabbare service får du leta efter.

Ny serviceplanering

Serviceplanering. Ett steg före.

Tack vare TGW:n kan verkstaden hämta information om motordata, körsträcka, bränsleförbrukning, diagnostiska felkoder, körförhållanden och status för viktiga komponenter som bromsbelägg, koppling, batteri, lufttork m.m. Det betyder att vi kan varna dig i tid, innan du får ett oplanerat stopp. Men framförallt är vi alltid väl förberedda när du kommer till verkstaden. Så att du snabbt kommer ut på vägen igen.

Knappen till Volvo Action Service

Behöver du hjälp? Tryck bara på knappen.

Ett oplanerat stopp mitt ute i ingenstans? Volvo Action Service är bara en knapptryckning bort. VAS On Call kopplar dig automatiskt till en operatör som talar ditt språk (lastbilen kontrollerar nationaliteten via kortet i den digitala färdskrivaren). Eftersom personen du pratar med redan känner till ditt chassi-ID och eventuella diagnostiska felkoder kan du snabbt få rätt service.

Skylt till Volvoverkstad

1 100 verkstäder – till din tjänst
var du än är.

Som Volvokund har du tillgång till vårt omfattande servicenätverk, där kvalificerade medarbetare står redo att hjälpa dig. Bara i Europa finns fler än 1 100 verkstäder, spridda över hela kontinenten. Så även om du är långt hemifrån finns hjälpen alltid nära till hands.

Hitta din närmaste verkstad här