Volvo Dynamic Steering.
Full kontroll utan ansträngning.

Perfekt stabilitet i höga hastigheter. Total kontroll i låga hastigheter. Och betydligt mindre påfrestning på muskler och leder.

Det banbrytande systemet Volvo Dynamic Steering finns nu för både enkel och dubbel framaxel. Den kommer att förändra hela ditt körsätt. Volvo FH följer din minsta vink.

Testa själv

Kontakta din lokala Volvoåterförsäljare och boka provkörning av Volvo FH.

Använd Dealer Locator


Perfekt stabilitet i höga hastigheter

I höga hastigheter:
Låt inget få dig ur kurs.

Körning på raksträckor är svårare än man kan tro. Ofta måste du kompensera för spårbildning, gropar och markeringar i vägbanan. Eller räta upp lastbilen efter en inbromsning på ojämnt underlag. Andra gånger störs körningen till och med av sidovindar.

Volvo Dynamic Steering ändrar förutsättningarna totalt. Du kan lätta på greppet om ratten och koncentrera dig på trafiken utan att riskera att lastbilens kurs ändras utan att du vill det.

Perfekt kontroll i låga hastigheter

I låga hastigheter: Styr med ett finger och skona din rygg.

Volvo Dynamic Steering kommer att förändra din arbetsdag. Och din framtid. Du slipper problem med överansträngda muskler vid manövrering i låga hastigheter. Volvo Dynamic Steering ger dig all den styrkraft som behövs. Du kan i praktiken styra lastbilen med bara ett finger på ratten. Det ger dig fullständig kontroll över lastbilen och minskar påfrestningarna på nacke och axlar.

Perfekt kontroll när du backar

När du backar:
Perfekt kontroll utan ansträngning.

En av de mest krävande körmanövrerna är att backa med en fullastad lastbil. Särskilt i omgivningar som kräver din totala uppmärksamhet. Även det klarar Volvo Dynamic Steering utan problem. Nu kan du backa med perfekt precision och minimal ansträngning. Så snart du släpper ratten återgår den automatiskt till utgångsläget. Inte heller det kräver någon ansträngning.

Även när du behöver backa längre sträckor finns hjälp att få. Den höga riktningsstabiliteten gör att både lastbil och släp kan backas över hundra meter utan att hamna ur kurs.