En oas på en
öde motorväg

En välutrustad och hemtrevlig hytt handlar om mer än bekvämlighet – det handlar om konkurrensfördelar. I jakten på de skickligaste förarna, blir bra boende allt mer värdefullt.

Kan förarna koppla av och få bra sömn syns det i åkeriets bokföring. Effektivare arbete, färre skadade förare, färre skadade bilar och bättre tidshållning.

”En utvilad förare gör färre misstag och kostar helt enkelt mindre pengar”, säger Rikard Orell, designchef på Volvo Lastvagnar. En bra hytt har plats för både arbete och fritid. Det har varit målet med Volvo FH.

Balans mellan arbete och fritid

”Vi har jämfört hytten med ett bra hotell. Det ska vara rent, prydligt och effektivt, men samtidigt hemtrevligt”, säger Carina Byström, ansvarig för den interiöra designen på Volvo Lastvagnar. Ett av målen har varit att skapa en lugn miljö. Därför domineras hytten av släta, tomma ytor och mjuka former.

Designen ska också underlätta för föraren att tillbringa långa stunder i förarstolen utan att behöva stanna alltför ofta.
”Därför är det så viktigt att ha många olika inställningsmöjligheter för stol och ratt och att föraren kan ha mat och dryck nära till hands”, säger Carina Byström.

Mer som hemma

Trots att förarna är i hytten större delen av tiden är de även en hel del utomhus, till exempel när lastbilen ska lastas eller släpet ska kopplas på. Om det regnar blir föraren blöt. Och att då få börja resan i torra kläder kan rädda hela dagen.

Torkskåp Torkskåpet är en tygsäck med en fläkt i botten. När det inte behövs viker du ihop och stuvar undan det. Den tar knappt någon plats alls i hytten”, säger Peter Johansson, ansvarig för ergonomi på Volvo Lastvagnar.

Den nya sängen är en annan förbättring. Madrassen är både skönare och bredare där det behövs som mest: 4 centimeter vid huvudet och 5,5 centimeter vid höfterna. Vid fotänden är sängen i gengäld 4 centimeter smalare för att ge mer plats åt förarsätet. ”Det kanske inte låter så mycket, men de där centimetrarna är betydelsefulla. Sängen känns mycket större i Volvo FH, säger Peter Johansson.

Rätt belysning

”Vi har försökt undvika skuggor i hytten genom att placera ljuskällorna mer genomtänkt. För att föraren inte ska bländas arbetar vi mycket med indirekt ljus. Ett exempel är instegsbelysningen som lyser upp fotstegen utan att blända”, säger Peter Johansson. Förvaringsfacken har också fått bättre belysning. I facken över sängen tänds lamporna automatiskt när du öppnar luckan.

Belysningen vid mörkerkörning har också förbättrats – med röda LED-lampor som inte stör förarens mörkerseende. ”Det är även lättare att styra belysningen från sängen. Med den nya kontrollpanelen kan du till och med dimma belysningen eller välja någon av de fasta nivåerna med knapparna”, berättar Peter Johansson.
6
Boende