Under huven är den en racerbil

Vi hämtade inspiration från racingvärlden och tog fram nya I-Shift Dual Clutch som sätter en ny standard för körbarheten. Det är första gången som den här typen av växellåda även finns för tunga fordon. ”Det är en magisk känsla”, säger Björn Lyngsö, projektledare för I-Shift Dual Clutch. ”Kraften finns där hela tiden.”

Med dubbelkoppling kan du växla mycket snabbare. Kopplingarna jobbar parallellt så att en växel alltid ligger i. ”Det är som att ha två I-Shift-växellådor att växla mellan under bråkdelen av en sekund. När du börjar köra på ettans växel med den första växellådan ligger tvåans växel redan beredd med den andra”, förklarar Björn Lyngsö. ”Det bara flyter på, mjukt och tyst”.

Att driva innovation

Volvos transmissionsteam har byggt vidare på tekniken i den populära I-Shift-växellådan. ”Den här gången har de gått ett steg längre och lagt till unika funktioner. Resultatet är en helt ny växellåda. Den ger bättre körbarhet, komfort och möjligheten att växla med oavbruten kraftöverföring. Konstruktionen är oerhört kompakt, bara 120 mm har tillkommit, och bränsleekonomin är densamma. Den är lika bra som för I-Shift”, säger Astrid Drewsen, produktansvarig för drivlinorna.

Astrid Drewsen förklarar att om växellådan kombineras med Volvos kraftfullaste D13-motor för Euro 6 blir resultatet verkligen bra. ”Redan vid låga varvtal ger den ett vridmoment på 2 600 Nm som överförs direkt ned till hjulen. I alla lägen.”

Njut av färden

Den jämna kraftöverföringen och stabila vridmomentet gör back- och terrängkörningen skönare. ”I-Shift Dual Clutch växlar på det smartaste och effektivaste sättet. Är det ekonomiskt så hoppar den över växlar. Och när det behövs växlar den med oavbruten kraftöverföring. Det sker snabbt och smidigt och märks nästan inte alls. Det ger dig ett kraftflöde hela tiden”, säger Astrid Drewsen.

”Det är inga problem att växla mitt i en kurva – drivet finns där hela tiden. En av testförarna sade att det känns som att drivhjulen nästan sugs fast i vägbanan”, fortsätter Björn Lyngsö.

Drag- och accelerationsförmågan har också förbättrats, vilket märks tydligt när man stannar vid rödljus eller kör i rondeller med tung last. ”Du accelererar snabbt och sen är det enkelt att hålla en konstant hastighet hela vägen även om det är många backar. Det innebär ökad produktivitet”, säger Björn Lyngsö.

Nöjd förare – nöjd lastbil

Vid besvärligare situationer, som i uppförsbackar eller våt skogsterräng underlättar den också. ”Kraften överförs direkt ned till hjulen i alla lägen, vilket minimerar risken att slira eller tappa dragförmågan. Det är annars något som föraren kan uppleva som ett stressmoment. En förare med I-Shift Dual Clutch kan i stället slappna av, behålla kontrollen och känna sig trygg även i dessa situationer”, säger Astrid Drewsen.

Eftersom tekniken väljer den smartaste växlingsstrategin mår även lastbilen bättre överlag. ”Tekniken är skonsam mot både drivlinan och fordonet. Och det sliter mindre på lastbilen”, tillägger Astrid Drewsen.

”Nya I-Shift Dual Clutch växlar på det smartaste och effektivaste sättet.”

”Det känns som att köra en bil”

Två världsnyheter lyfter väghållningen till en ännu högre nivå. Den individuella hjulupphängningen och kuggstångsstyrningen ger Volvo FH egenskaper som tidigare bara funnits hos personbilar.

Med en lastbil kan det vara krävande att hålla rak kurs på en smal och ojämn väg. ”En personbil på samma väg är ofta lättare att hantera. Föraren sitter lägre och har större marginaler”, säger Niklas Fröjd, specialist på fordonsdynamik hos Volvo. Personbilen har ytterligare ett trumf på hand – individuell hjulupphängning. Personbilens hjul sitter på var sin egen axel och kan röra sig oberoende av varandra.
 
”I lastbilar delar varje hjulpar axel. Därför påverkar det ena hjulets rörelser det andra hjulet i stor utsträckning”, säger Niklas Fröjd. Volvo FH jämnar ut skillnaderna. Välj till Volvos nya individuella framhjulsupphängning (Individual Front Suspension, IFS) och du får vägegenskaper som inte går att hitta hos någon annan tung lastbil.
 
”Personbilskänslan är standard i alla Volvo FH-lastbilar. Men IFS tar den ett steg längre. Lastbilen kränger ännu mindre i kurvorna och går spikrakt på raksträckorna, även om vägen är knölig”, säger Niklas Fröjd.

Ännu bättre köregenskaper

IFS är förutsättningen för ytterligare en världsnyhet bland tunga lastbilar – kuggstångsstyrning. Den här tekniken dominerar på personbilssidan och förstärker styrkänslan och kontakten med vägen. När du vrider på ratten i en kuggstångsstyrd bil svarar hjulen direkt. ”Skillnaden mellan att köra en lastbil och en personbil har aldrig varit mindre”, säger Stefan Axelsson, som lett den grupp på Volvo som finslipat de nya köregenskaperna. En sida som ofta glöms bort när vi talar köregenskaper handlar om hur de påverkar förarens effektivitet och därmed också åkeriets ekonomi. ”Bra köregenskaper gör körningen mindre påfrestande. Det gör att föraren håller sig alert längre och kan köra säkert”, säger Stefan Axelsson. ”Dessutom är en pigg förare en bättre representant för åkeriet i mötet med kunden vid transportens slut.”

Nya Volvo FH har bättre stabilitet och precision

Hyttens krängningsstabilitet har förbättrats och dämpningen av hytt och chassi är välbalanserad. Detta är de främsta orsakerna till den femtioprocentiga förbättringen av krängningsstabiliteten hos FH-hytterna.
 
”Ett exempel är krängningshämmarna i hyttens bakkant. De har flyttats isär 25 centimeter, och det ökar hyttens krängningsstabilitet betydligt”, säger Stefan Axelsson. Den ökade hyttstabiliteten i kombination med den nya geometrin och den förbättrade fram- och bakhjulsupphängningen ger samtidigt lastbilen bättre riktningsstabilitet.
 
För föraren innebär det ökad precision och kontroll – och att livet på vägen blir både säkrare och mindre ansträngande. ”Alla som har varit med och utvecklat de nya köregenskaperna är verkligen stolta över resultatet”, säger Niklas Fröjd och Stefan Axelsson.

Läs mer.
2
Körbarhet