”Det känns som att köra en bil”

Två världsnyheter lyfter väghållningen till en ännu högre nivå. Med individuell hjulupphängning och kuggstångsstyrning får Volvo FH egenskaper som tidigare bara funnits hos personbilar.

Med en lastbil kan det vara krävande att hålla rak kurs på en smal och ojämn väg. ”En personbil på samma väg är ofta lättare att hantera. Föraren sitter lägre och har större marginaler”, säger Niklas Fröjd, specialist på fordonsdynamik hos Volvo. Personbilen har ytterligare ett trumf på hand – individuell hjulupphängning. Personbilens hjul sitter på varsin egen axel och kan röra sig oberoende av varandra.
 
”I lastbilar delar varje hjulpar axel. Därför påverkar det ena hjulets rörelser det andra hjulet i stor utsträckning”, säger Niklas Fröjd. Nya Volvo FH jämnar ut skillnaderna. Välj till Volvos nya individuella framhjulsupphängning (Individual Front Suspension, IFS) och du får vägegenskaper som inte går att hitta hos någon annan tung lastbil.
 
”Personbilskänslan är standard i alla nya Volvo FH-lastbilar. Men IFS tar den ett steg till. Lastbilen kränger ännu mindre i kurvorna och går spikrakt på raksträckorna, även om vägen är knölig”, säger Niklas Fröjd.

”Med IFS kränger lastbilen ännu mindre i kurvorna”

Ännu bättre köregenskaper

IFS är förutsättningen för ytterligare en världsnyhet bland tunga lastbilar – kuggstångsstyrning. Den här tekniken dominerar på personbilssidan och förstärker styrkänslan och kontakten med vägen. När du vrider på ratten i en kuggstångsstyrd bil svarar hjulen direkt. ”Skillnaden mellan att köra en lastbil och en personbil har aldrig varit mindre”, säger Stefan Axelsson, som lett den grupp på Volvo som finslipat de nya köregenskaperna. En sida som ofta glöms bort när vi talar köregenskaper handlar om hur de påverkar förarens effektivitet och därmed också åkeriets ekonomi. ”Bra köregenskaper gör körningen mindre påfrestande. Det gör att föraren håller sig alert längre och kan köra säkert”, säger Stefan Axelsson. ”Dessutom är en pigg förare en bättre representant för åkeriet i mötet med kunden vid transportens slut.”
Med IFS kränger lastbilen ännu mindre i kurvorna

Nya Volvo FH har bättre stabilitet och precision

Hyttens krängningsstabilitet har förbättrats och dämpningen av hytt och chassi är välbalanserad. ///Detta är de främsta faktorerna bakom den femtioprocentiga förbättringen av krängningsstabiliteten hos de nya FH-hytterna.
 
”Ett exempel är krängningshämmarna i hyttens bakkant. De har flyttats isär 25 centimeter, och det ökar hyttens krängningsstabilitet betydligt”, säger Stefan Axelsson. Den ökade hyttstabiliteten i kombination med den nya geometrin och den förbättrade fram- och bakhjulsupphängningen ger samtidigt lastbilen bättre riktningsstabilitet.
 
För föraren innebär det ökad precision och kontroll – och att livet på vägen blir både säkrare och mindre ansträngande. ”Alla som har varit med och utvecklat de nya köregenskaperna är verkligen stolta över resultatet, säger Niklas Fröjd och Stefan Axelsson.
2
Köregenskaper