Inte ditt språk? Tryck på den här knappen.

Nu kan du få omedelbar hjälp på ditt eget språk i hela Europa. Den här nya, smarta tekniken är standard på den Volvo FH och ökar tryggheten för föraren och minskar stilleståndstiden för åkeriet. Om något går riktigt fel, tryck bara på knappen. Hjälpen är aldrig långt bort.

Ett haveri, ett punkterat däck eller en spräckt vindruta kan hända vilken lastbil som helst. Men händer det i en Volvo är du inte ensam. Nu kommer hjälpen dessutom ännu snabbare.

”Det är inget att sticka under stol med – det går inte att undvika haverier helt. Däremot går det att göra det så enkelt som möjligt att få hjälp vid ett stillestånd. Det är vad Volvo Action Service (VAS) On Call handlar om. Tryck på VAS-knappen så är hjälpen snart på väg”, säger Christian Gustavsson, chef för Volvo Lastvagnars service.

”En stor vinst är att VAS callcenter direkt får reda på lastbilens exakta position”

Få hjälp på ditt språk

När föraren trycker på knappen ringer systemet upp VAS callcenter. Den som svarar pratar förarens modersmål och får automatiskt uppgifter om från vilken lastbil samtalet kommer och exakt var den befinner sig.

Föraren kan koncentrera sig på att förklara vad som har hänt. Tillsammans med de felkoder som sänds från lastbilen går det snabbare för verkstaden att hitta vad som är fel. Haverier är dyra – driftsäkerhet är en kärnfråga för lönsamheten.

”Tack vare att VAS callcenter får exakt information direkt kan lastbilen ofta bli körklar igen mycket snabbare. Att det räcker med ett knapptryck för att få hjälp ökar också förarnas trygghet”, säger Christian Gustavsson.


Volvo Action Service On Call – snabb hjälp när du bäst behöver den.
Volvo Action Service On Call

Åtta minuter mindre försening

”En stor vinst är att VAS callcenter direkt får reda på lastbilens exakta position. I genomsnitt tar det åtta minuter för en förare att berätta var lastbilen befinner sig. Det är dyrbara minuter i en nödsituation. Med VAS-knappen går det på ett ögonblick tack vare inbyggd GPS”, fortsätter han.

VAS-knappen ökar också tryggheten på andra sätt. Volvo Action Service kan hjälpa förare som blivit sjuka eller som snabbt behöver komma hem på grund av familjeproblem eller annat. Även hjälp med hyrbil eller hyrtrailer medan felet på den egna lastbilen åtgärdas kan också ordnas.

Volvo Action Service är en jourtjänst, öppen dygnet runt, året om. Fler än 1 100 verkstäder över hela Europa är anslutna till tjänsten. Det gör att du fort kan få hjälp oavsett var du befinner dig och oavsett vilken tid på dygnet det är. Alla som kör en ny Volvo FH har tillgång till Volvo Action Service.
8
Trygghet