För din komfort.

Den rymliga interiören i Volvo FL-hytten har utvecklats med en person i åtanke – föraren. I varje detalj och funktion har vi noggrant arbetat in ergonomi och komfort. Placeringen av reglagen och växelspaken, den tydliga och användarvänliga instrumentbrädan, de bekväma stolarna och den justerbara ratten – alla är de resultatet av utveckling och testning med ett mål i sikte: bästa möjliga arbetsmiljö.Rymlig hyttinteriör

Stor och rymlig.

I Volvo FL-serien finns tre olika hyttstorlekar att välja mellan: daghytt, komforthytt och manskapshytt. Vilken hytt du väljer beror på hur dina behov ser ut när det gäller lastutrymme och passagerarantal.

Visa de fullständiga hyttspecifikationerna


Bekväma stolar

Komfort på en helt ny nivå.

De nya ergonomiska stolarna är en viktig del av hyttinteriören till Volvo FL. De har förbättrad förankring, integrerade nackstöd och integrerade säkerhetsbälten. Materialet i den nya klädseln är smutsavvisande. Både förarstolen och passagerarstolen kan justeras så att de passar dina behov.

Läs mer om förarkomfort


Instrumentering

Perfekt kontroll, med ett enda ögonkast.

Instrumenteringen och instrumentbrädan i Volvo FL är konstruerad för att vara så intuitiv som möjligt. Instrumenten är mycket ergonomiskt placerade och instrumentbrädans mätare är placerade så att det räcker med ett ögonkast för att få en bra överblick över körningen.


Tyst hyttmiljö

Tyst hyttmiljö.

Den förbättrade ljudisoleringen innebär att du kan köra Volvo FL i en avkopplande miljö med minimalt buller, både utifrån och från motor och däck.


Övre förvaring

Generöst med förvaring.

Förvaringsfack i dörrarna och instrumentbrädan. Övre förvaringsfack och förvaringslåda mellan stolarna på motortunneln. Som tillval kan du dessutom välja att lägga till ännu fler förvaringsutrymmen i hytten. I en Volvo FL finns det alltid plats för dina viktigaste tillhörigheter. För de oviktiga också, för den delen. 

Läs mer om förvaringsmöjligheter

Volvo FL – ratten  

Justera ratten.

Ratten kan enkelt justeras till önskad ställning och har en diameter på 460 eller 500 mm.

 

4x4-reglage på instrumentbrädan 

Lättåtkomliga 4x4-reglage

För att undvika att hjulen spinner eller att lastbilen kör fast i leran finns det fyra lättåtkomliga reglage som föraren kan använda för att maximera dragförmågan hos Volvo FL 4x4. Reglagen styr differentialspärrarna för den drivande framaxeln och bakaxeln samt lågväxeln och differentialspärren för fördelningslådan.


Brandsläckare

Ökad säkerhet.

Din säkerhet har högsta prioritet för oss. Det borde den ha för dig också. Därför kan du välja till flera extra säkerhetsprodukter som gör hyttinteriören till en ännu säkrare arbetsplats, till exempel brandsläckare, reflexväst och bärbar varningslampa. Allt du kan tänkas vilja ha och behöva.


Ljudalternativ

Musik som förgyller.

En resa går snabbare med lite musik i bakgrunden. Det finns tre olika audiopaket till Volvo FL – från USB-anslutningar, cd- och mp3-spelare till radio – med integrerad handsfree och fjärrkontroller för din bekvämlighet.

Visa audiopaketsspecifikationerna