Chassiet till Volvo FL

Ett chassi som matchar dina behov

Chassiet till Volvo FL är byggt för att vara flexibelt. Och nu är det flexiblare än någonsin. Det finns utföranden på 10 till 18 ton med 4x2- eller 4x4-konfiguration och flera andra valmöjligheter. Allt är förberett för stadsmiljö – oavsett vilken typ av uppgift du tar dig an.

Chassihöjder, cirka

  • Låg: 810–830 mm
  • Med: 860 mm
  • Hög: 950 mm
  • X-hög: 960 mm
  • XX-hög: 1 175 mm 
Hjulbaser
  • 3,250–6,800 mm

Visa de fullständiga chassispecifikationerna

 


Volvo FL-programmet

Från 10 ton och uppåt

Chassiprogrammet till Volvo FL har nu utökats och omfattar även lättare varianter med totalvikter på 10 och 12 ton. Det ger ett stort utbud av modellkombinationer att välja mellan i viktklassen 10–18 ton.

Visa fullständiga chassispecifikationer

Volvo FL 4x4

Med fyrhjulsdrivning

Behöver du en lastbil som klarar mer än bara välunderhållna gator inne i staden? Då ska du välja Volvo FL 4x4. Då får du den dragförmåga och markfrigång du behöver för svårare vägförhållanden. Perfekt för till exempel underhålls- eller serviceuppdrag för kommunen.

Läs mer om Volvo FL 4x4

Skräddarsytt Volvo FL-chassi

Skräddarsytt eller standard.

Volvo FL-chassit kan beställas i standardutförande eller anpassas efter dina specifika behov. Tack vare Volvos Påbyggaranvisningar (VBI-systemet) blir ledtiderna för påbyggaren kortare och du får den perfekta lastbilen med den perfekta påbyggnaden, anpassad efter just din verksamhet, på kortast möjliga tid.


Chassilayouten för Volvo FL från ovan

Enkel att bygga på.

För att underlätta påbyggarens arbete kan chassit levereras med färdiga påbyggnadsfästen i ramen. Kombinationerna kan specificeras utifrån dina krav och påbyggnadsbehov.

Läs mer om chassiflexibiliteten


Serviceikon

Underhållsfria framaxlar.

Det finns flera underhållsfria framaxlar att välja mellan. Lastkapaciteten sträcker sig från 4,0 till 7,1 ton och vilken du behöver beror på vilken last du kör. Den drivande framaxeln till Volvo FL med fyrhjulsdrivning har en lastkapacitet på 5,6 ton.


Volvo FL från sidan

Upphängning.

Beroende på axeltryck finns det olika typer av upphängning för både fram- och bakaxlarna: luft- eller bladfjädring eller en kombination av båda.


Volvo FL hjuldimensioner

Hjuldimensioner.

Det finns tre olika hjuldimensioner för Volvo FL. Till de mindre lastbilarna med D5K-motor kan du välja mellan 17,5- eller 19,5-tumshjul. Sexcylindriga D8K går att få med 19,5- eller 22,5-tumshjul.


Volvo FL-sopmaskin

Redo för gatusopning.

Nu kan du få ditt Volvo FL-chassi förberett för gatusopning. För att ge plats åt din påbyggnad har vi flyttat all chassimonterad utrustning (till hyttens baksida och insidan av chassiramen).

Visa den fullständiga specifikationen


Snabb bromsrespons

Snabb och säker bromsrespons.

Volvo FL har pneumatiska bromsar med lättviktsdiskar både fram och bak. EBS (elektroniskt styrt bromssystem) har ett låsningsfritt skivbromssystem som både ger snabbare och säkrare bromsrespons och bidrar till mindre bromsslitage. Systemet har funktioner som låsningsfria bromsar (ABS), en differentialspärr och bromsutjämning.


Elektroniskt styrd fjädring

Enkel och snabb lastning.

Den elektroniskt styrda fjädringen (ECS) kan användas för att styra luftfjädringens nivåreglering via reglage på instrumentbrädan eller en styrenhet, så att du kan hitta den rätta höjden i förhållande till lastkajen.