Chassiet till Volvo FL

Byggd för ett liv i stadsmiljö.

Chassit till Volvo FL är byggt för att vara flexibelt. Det finns många utmaningar med stadsdistribution, till exempel tung last, tvära kurvor och långvarig användning, men chassit till Volvo FL kommer inte att göra dig besviken. Särskilt inte om du har bestämt själv hur det ska se ut.

Chassihöjder, cirka

  • Low: 810–830 mm
  • Med: 860 mm
  • High: 950 mm
  • X-High: 960 mm
Hjulbaser
  • 3,250–6,800 mm

Visa de fullständiga chassispecifikationerna

 


Skräddarsytt Volvo FL-chassi

Skräddarsytt eller standard.

Volvo FL-chassit kan beställas i standardutförande eller anpassas efter dina specifika behov. Tack vare Volvos Påbyggaranvisningar (VBI-systemet) blir ledtiderna för påbyggaren kortare och du får den perfekta lastbilen med den perfekta påbyggnaden, anpassad efter just din verksamhet, på kortast möjliga tid.


Chassilayouten för Volvo FL från ovan

Enkel att bygga på.

För att underlätta påbyggarens arbete kan chassit levereras med färdiga påbyggnadsfästen i ramen. Kombinationerna kan specificeras utifrån dina krav och påbyggnadsbehov.

Läs mer om chassiflexibiliteten


Serviceikon

Underhållsfria framaxlar.

Det finns tre olika, underhållsfria framaxlar. Vilken du behöver beror på vilken last du kör. För lastbilar med D5K-motor är den maximala lastkapaciteten 4,5 ton, medan lastbilar med D8K-motor har en lastkapacitet på mellan 4,5 och 7,1 ton.


Volvo FL från sidan

Upphängning.

Beroende på axeltryck finns det olika typer av upphängning för både fram- och bakaxlarna: luft- eller bladfjädring eller en kombination av båda.


Volvo FL hjuldimensioner

Hjuldimensioner.

Det finns tre olika hjuldimensioner för Volvo FL-serien. För den mindre, optimerade 12-tonslastbilen med fyra cylindrar är hjulen 17,5 tum, medan du kan välja mellan 19,5 och 22,5 tum till tyngre lastbilar med sexcylindrig motor.


Snabb bromsrespons

Snabb och säker bromsrespons.

Nya Volvo FL har pneumatiska bromsar med lättviktsdiskar både fram och bak. EBS (elektroniskt styrt bromssystem) har ett låsningsfritt skivbromssystem som både ger snabbare och säkrare bromsrespons och bidrar till mindre bromsslitage. Systemet har funktioner som låsningsfria bromsar (ABS), en differentialspärr och bromsutjämning.


Elektroniskt styrd fjädring

Enkel och snabb lastning.

Den elektroniskt styrda fjädringen (ECS) kan användas för att styra luftfjädringens nivåreglering via reglage på instrumentbrädan eller en styrenhet, så att du kan hitta den rätta höjden i förhållande till lastkajen.