Volvo FL i rullning

Styrka och prestanda i perfekt harmoni.

När det gäller stadstransporter kan du alltid räkna med Volvo FL – oavsett vad du har för uppdrag. Och du kommer i tid. Varje gång. Effektiviteten och tillförlitligheten kan tillskrivas drivlinan – en kombination av bränslesnåla Volvomotorer och marknadens bästa växellådor, utvalda utifrån dina specifika krav.

Motorer:

  • D5K (210 eller 240 hk)
  • D8K (250 eller 280 hk)
Växellådor:
  • I-Sync (6-stegad)
  • Manuell (6- eller 9-växlad)
  • Automatisk (6-stegad)
Bakaxlar:
  • Enkel reduktion (tre modeller)
    Navreduktion (för Volvo FL 4x4)
Visa de fullständiga drivlinespecifikationerna

 


Euro 6

Bränslesnåla. Vridmomentstarka.
Och Euro 6.

De strikta europeiska utsläppsnormerna för dieselmotorer syftar till att reglera mängden föroreningar. Jämfört med föregångaren Euro 5 kräver den senaste uppdateringen, Euro 6-standarden, en kraftig minskning av utsläppen, i vissa fall med så mycket som 75%. Volvo Lastvagnars lösning på denna utmaning är att förbättra SCR-tekniken (Selective Catalytic Reduction) genom att lägga till ett system för vattenkyld avgasåterledning (EGR) i motorn. Båda motorerna för Volvo FL uppfyller Euro 6-kraven utan att för den skull tappa effekt och vridmoment eller öka bränsleförbrukningen avsevärt. En situation som alla vinner på. Både förarna och miljön.

Läs mer om motorerna


D5K-motorn

D5K eller D8K – teknik att lita på.

Båda FL-motorerna har utvecklats och tillverkats av Volvo. De levererar mycket kraft och vridmoment och efterbehandlingssystemet uppfyller de hårdaste utsläppskraven. Dessutom har motorerna bland annat sluten vevhusventilation som minimerar oljespill samt variabel turbogeometri som gör det möjligt att anpassa turbon efter de aktuella förhållandena.

Läs mer om motoreffektivitet


Serviceikon

Samma serviceintervall.

Euro 6 kräver mycket av både motorer och servicepersonal. De strikta avgas-och utsläppskraven kommer dock inte att resultera i några förändringar när det gäller serviceintervallerna jämfört med tidigare lagstadgade krav. Underhållsbehovet för Euro 6-motorerna till Volvo FL är oförändrade.


I-Sync för Volvo FL

I-Sync. Rätt växel i rätt tid.

Med Volvo FL:s automatiska sexstegade växellåda I-Sync (finns i två utföranden, både för D5K och D8K) blir uppdragen ännu enklare att utföra. I-Sync sköter växlingen helt utan kopplingspedal. Att köra i stadstrafik med många starter och stopp blir plötsligt hur lätt som helst. Skräddarsydd för stadsdistribution och bästa möjliga komfort.

Läs mer om I-Sync


Biodiesel

Byta till biodiesel?

Nu kan du få en D5K240 som drivs av 100 procent ren biodiesel (B100) – och som är Euro 6-certifierad. Perfekt för dig som vill minska din miljöpåverkan och ta del av eventuella skattelättnader.