Volvo FL – förare
Söker du nya sätt att hitta fokus?

En förare som känner sig säker och avslappnad gör ett bättre och mer effektivt jobb. Därför har vi gjort Volvo FL till ett ännu bättre arbetsredskap.

En kopp kaffe

Förare inom stadsdistribution kliver ofta i och ur bilen och jobbar under ett pressat schema. Deras arbete kräver driftsäker teknik och det finns inte utrymme för några kompromisser. De måste kunna lita på att lastbilen och utrustningen alltid fungerar för att kunna göra sitt jobb på ett säkert och bekvämt sätt. I Volvo FL ser du detta tydligt i varje detalj.

Ny stoldesign

Förarstolen i Volvo FL har fått ny design. Den är säkrare, har integrerat nackstöd och säkerhetsbälte och textilen är ännu mer slittålig. Dessutom finns den i färger som harmonierar attraktivt med resten av inredningen.

Ergonomisk interiördesign

På tal om inredningen så är hytten ett utmärkt exempel på balans mellan funktion och estetik. Förvaringsutrymmena är många och placerade inom nära räckhåll för att du lätt och obehindrat ska kunna nå det du behöver.

Smart instrumentering

Instrumenteringen kännetecknas också av hög ergonomisk kvalitet. Alla instrument och reglage har utformats för att kunna tolkas intuitivt och har en genomtänkt placering. Allt för att underlätta en effektiv manövrering som är säker för både förare och fotgängare. Och av praktiska skäl för föraren och med miljön i åtanke har instrumenteringen nu även en AdBlue-mätare och en dieselpartikelmätare.

Små detaljer gör stor skillnad

När du kliver i (och ur) nya 4-cylindriga 10- eller 12-tons Volvo FL med 17,5-tumshjul märker du genast att insteget är placerat närmare marken. Ändringen kanske tycks liten, men efter dagens sista leverans kommer du definitivt att uppskatta den.

I de här lastbilarna behåller du skärpan
till dagens sista leverans.

Se och bli sedd

Vi förstår också hur viktigt samspelet är mellan föraren i sin lastbil och fotgängare och andra trafikanter. Därför har Volvo FL LED-varselljus som sätts på automatiskt när fordonet börjar rulla.

7
Förare