Gör tiden till din vän

Med egenskaper som är idealiska i stadskärnor och övrig stadsmiljö och de nya D5- och D8-motorerna ser nya Volvo FL till att schemat hålls – och att förarna snabbt och effektivt kan gå från den ena leveransen till den andra.

Motorerna till Volvo FL är helt och hållet konstruerade och byggda av Volvo. De är baserade på samma koncept och utvecklingsfilosofi som motorerna i våra större lastbilar och har ett bredare och flackare vridmoment som bygger upp effekten snabbare, även vid låga varvtal. Detta innebär mer direkt respons, högre snitthastighet och förbättrad körbarhet – och att föraren kan hantera stadsmiljön på ett effektivare sätt.

Nya fyrcylindriga Volvo FL på 12 ton med 500 kg extra lastkapacitet för ökad operativ effektivitet.
500 kg extra lastkapacitet

500 kg extra lastkapacitet

Vi har lyssnat på våra kunder och introducerar nu en 4-cylindrig motor på 12-tonsversionen av Volvo FL. Den är utrustad med segmentets starkaste motor (D5 med 240 hk), en optimerad I-Sync-växellåda och är dessutom 500 kg lättare än en jämförbar lastbil med en sexcylindersmotor. Det innebär fantastiska möjligheter för kunder inom stadsdistribution, som nu kan glädja sig åt en äkta Volvo i ett effektivt och kompakt format.

Ett bredare, flackare vridmoment och en snabbare uppbyggnad av effekten ger kvick respons och utmärkt körbarhet.

Ett helt nytt motorprogram med Volvoutvecklade motorer, bland annat segmentets starkaste – en D5-motor med hela 240 hk.
Volvo D5-motor

Euro 6-prestanda utan ökad bränsleförbrukning

Nya Volvo FL uppfyller alla Euro 6-kraven – och det utan ökad bränsleförbrukning jämfört med Euro 5 och med lägre basservicekostnader.

Till nya Volvo FL kan du välja en optimerad I-Sync-växellåda.
I-Sync växellåda
5
Effektivitet