Gör tiden till din vän

Med egenskaper som är idealiska i stadskärnor och övrig stadsmiljö och de nya D5- och D8-motorerna ser Volvo FL till att schemat hålls – och att förarna snabbt och effektivt kan gå från den ena leveransen till den andra.

Motorerna till Volvo FL är helt och hållet konstruerade och byggda av Volvo. De är baserade på samma koncept och utvecklingsfilosofi som motorerna i våra större lastbilar och har ett bredare och flackare vridmoment som bygger upp effekten snabbare, även vid låga varvtal. Detta innebär mer direkt respons, högre snitthastighet och förbättrad körbarhet – och att föraren kan hantera stadsmiljön på ett effektivare sätt.

Fyrcylindriga Volvo FL ökar din operativa effektivitet genom en extra lastkapacitet på 200–500 kg.
Lättviktaren Volvo FL

Optimerad vikt och effektivitet

Den fyrcylindriga D5K-motorn erbjuds nu till 10-, 12-, 14 och 16-tonsversionerna av Volvo FL. En lastbil med D5K-motor väger 200–500 kg mindre än en lastbil med motsvarande sexcylindriga motor. Ändå är D5K-motorn starkast i sin klass och levererar upp till 240 hk. I kombination med den optimerade I‑Sync-växellådan ger den garanterat fantastiska köregenskaper och låg bränsleförbrukning.

Ett bredare, flackare vridmoment och en snabbare uppbyggnad av effekten ger kvick respons och utmärkt körbarhet.

Ett helt nytt motorprogram med Volvoutvecklade motorer, bland annat segmentets starkaste – en D5-motor med hela 240 hk.
Volvo D5-motor

Euro 6-prestanda utan ökad bränsleförbrukning

Volvo FL uppfyller alla Euro 6-kraven – och det utan ökad bränsleförbrukning jämfört med Euro 5 och med lägre basservicekostnader.

Till Volvo FL kan du välja en optimerad I-Sync-växellåda.
I-Sync växellåda
5
Effektivitet