Nya Volvo FL.
Liten är det nya stora.

Kompakt, lätt att manövrera och nu tillgänglig som optimerad 12-tonsmodell med en fantastisk ny 4-cylindrig motor. När det gäller effektiv distribution i stadskärnor är det svårt att tänka sig en lämpligare lastbil än Volvo FL.


Nya Volvo FLVad är det egentligen som gör nya Volvo FL till den idealiska distributionslösningen både för det mindre enmansföretaget och den större transportfirman? Redan första intrycket ger en del av svaret – en helt ny frontdesign med det klassiska Volvoutseendet drar blickarna till sig. Att lastbilen är snygg och utstrålar Volvokvalitet är troligen värdefullt för dig och ditt företag.

Gå ned i vikt och upp i prestanda

Tar du en titt på specifikationerna hittar du ett nytt motorprogram och en ny 12-tonsmodell som är imponerande 500 kg lättare än den jämförbara 6-cylindriga. Viktalternativen sträcker sig från 12 till 18 ton vilket gör att lastkapaciteten och arbetsflexibiliteten når nya höjder.

Nya stolar ökar säkerheten.
Förarstolen i Volvo FL

Din säkerhetszon

Hytten i nya Volvo FL är en av de säkraste på marknaden. Volvos hyllade säkerhetshytt och ett nytt stolsprogram gör förarens miljö säkrare än någonsin. Den utmärkta ergonomin i hytten och smarta interiördesignen bidrar också till att öka förarens trivsel och effektivitet.

Ny frontdesign med bland annat LED-varselljus.
LED-varselljus

Ett effektivt paket

Nya 12-tons Volvo FL ger dig, förutom ett nytt motorprogram, möjlighet att välja mellan manuell eller automatisk I‑Sync-växellåda eller automatisk Allison-växellåda. Och självklart uppfyller lastbilen alla lagkrav enligt Euro 6 utan att öka bränsleförbrukningen eller behovet av tätare serviceintervall. Stadsdistribution, sophämtning och andra krävande uppdrag går nu enklare än någonsin i nya Volvo FL, den lilla lastbilen med stora ambitioner.

2
Produkt-
sammanfattning