Volvo FL.
Liten är det nya stora.

Kompakt, lättmanövrerad och nu mer mångsidig än någonsin – tack vare det utökade axelprogrammet till den fyrcylindriga motorn och möjligheten till fyrhjulsdrivning. Om du är på jakt efter en lastbil som är lika lättmanövrerad i tät stadstrafik som på grusvägar är det svårt att hitta ett bättre alternativ än Volvo FL.


Nya Volvo FLVad är det egentligen som gör Volvo FL till den idealiska transportlösningen både för det mindre enmansföretaget och den större transportfirman? Redan första intrycket ger en del av svaret – den nya frontdesignen med den omisskännliga Volvoidentiteten drar blickarna till sig. Att lastbilen är snygg och utstrålar Volvokvalitet är naturligtvis värdefullt för dig och ditt företag.

Välj din idealvikt

Tack vare de många konfigurationsalternativen kan du nu enklare än någonsin hitta en Volvo FL med precis rätt vikt, lastkapacitet och prestanda för just dina behov. Om du väljer en fyrcylindrig D5K-motor får du en lastbil som är 200–500 kg lättare än motsvarande lastbil med sexcylindrig motor. Den finns nu för totalvikter ända ned till 10 ton.

Nya stolar ökar säkerheten.
Förarstolen i Volvo FL

Din säkerhetszon

Hytten i Volvo FL är en av de säkraste på marknaden. Volvos hyllade säkerhetshytt och ett nytt stolsprogram gör förarens miljö säkrare än någonsin. Den utmärkta ergonomin i hytten och smarta interiördesignen bidrar också till att öka förarens trivsel och effektivitet.

Ny frontdesign med bland annat LED-varselljus.
LED-varselljus

Ett effektivt paket

Volvo FL ger dig, förutom ett nytt motorprogram, möjlighet att välja mellan manuell eller automatisk I‑Sync-växellåda eller automatväxellåda. Och självklart uppfyller lastbilen alla lagkrav enligt Euro 6 utan att öka bränsleförbrukningen eller behovet av tätare serviceintervall. Stadsdistribution, sophämtning och andra krävande uppdrag går enklare än någonsin i Volvo FL – den lilla lastbilen med de stora ambitionerna.

2
Produkt-
sammanfattning