Spela säkert

Verkligt smarta säkerhetsfunktioner har många fördelar. De är fokuserade på specifika risker och minimerar dessa. De är ett stöd för förare som utför olika specialuppdrag. De ger till och med fördelar för kostnadseffektiviteten.

Nya Volvo FL bygger på vår dokumenterade erfarenhet av innovativa säkerhetslösningar – plus nya, starka funktioner. Lastbilen är numera utrustad med ESP (elektroniskt stabiliseringsprogram), vilket ger bättre körprestanda och säkerhet genom ökad riktnings- och krängningsstabilitet.

Volvos hyllade säkerhetshytt representerar ett skyddande skal av allra högsta standard.
Volvos säkerhetshytt

Bättre synlighet och säkerhet

Utöver fördelarna med ESP finns det andra olycksförebyggande funktioner på nya Volvo FL, till exempel smart utformade speglar som minimerar döda vinklar och nya LED-varselljus som optimerar såväl synlighet som sikt. Goda nyheter för förare, cyklister och fotgängare som rör sig i stadskärnor.

Ny stoldesign

Inne i själva hytten befinner sig föraren i en omgivning som hör till de säkraste som finns för lastbilsförare. Volvos hyllade säkerhetshytt har kompletterats med en ny förarstol som ger mindre deformering och jämnar ut rörelsen framåt vid kollisioner.

Förebyggande säkerhet och skyddsfunktioner i världsklass

En kommersiell fördel

Självklart är den fysiska säkerheten för människorna i och runt lastbilen av högsta prioritet. Men vi är också medvetna om att även tillgängligheten till dina fordon och den totala ägandekostnaden vinner på att undvika små olyckor och tidskrävande reparationer. När det gäller säkerheten är vårt uppdrag tydligt – varför inte kliva ombord och se efter själv?

9
Säkerhet