Kliv in i din bekväma zon

Ju bättre förarmiljö, desto bättre förare. Därför har alla invändiga hyttkomponenter i nya Volvo FM utvecklats med föraren i åtanke. Allt från insteg till sovplats.

I förarstolen sitter du perfekt och har tillgång till allt du kan tänkas vilja ha, som om du satt i en vanlig personbil.

Helt enligt förarnas önskemål – läs intervjun med hyttplanerarna

Sikten i Volvo FM

En hytt med utsikt.

God sikt är viktigt när du kör i tät trafik och i miljöer där många rör sig. Volvo FM med sin låga hytt och stora vindruta ger mycket god uppsikt åt alla håll.


Elektriskt torkskåp

Elektriskt torkskåp.

Ett enkelt sätt att snabbt torka kläder, handdukar eller skor. Hängs på överbädden eller hyttväggen. Energieffektiv, tystgående och lätt att förvara hopfälld.


Ny, modern och ergonomisk instrumentpanel.

Ny, modern och ergonomisk instrumentpanel.

Den nya, mjukt rundade instrumentpanelen är inte bara snygg. Den ger också en ergonomisk och bekväm körställning med alla knappar, instrument och förvaringsutrymmen nära till hands.


Ljudsystem

Ett ljudsystem med möjligheter.

Vad du än vill lyssna på kan du lita på att ljudsystemet fixar det. Mp3, wma eller iTunes m4a? Från CD-skiva, USB-sticka, iPod eller via aux-ingången? Allt funkar. Visa kompletta specifikationer.


Förarstolen

Perfekt position.

Alla förare vet hur viktigt det är att sitta bra. Stolen i nya Volvo FM kan justeras 20 cm i längdled och 10 cm i höjdled. Den har dessutom en ny och ännu bekvämare dyna.


Volvo FM-dörr

Ett blickfång.

Interiören i Volvo FM har fått ny design. Såväl färger som material har noggrant valts ut för att skapa en lugn och harmonisk förarmiljö. Välj mellan tre olika inredningsnivåer – Robust, Dynamic och Progressive.


Invändig förvaring

Många förvaringsalternativ.

Förutom de rymliga förvaringsutrymmena framför och under bädden finns det flera praktiska fack för mindre tillhörigheter. Dessutom ingår två nya förvaringsfack vid sidan av bädden för tidningar och liknande.


Knappar på ratten

Allt på tumavstånd.

Knapparna för farthållaren, ljudsystemet, telefonen och informationsdisplayerna är lätta att nå utan att släppa greppet om ratten. Ett bekvämt grepp dessutom – med läder som tillval.


Innerbelysning

Avancerad innerbelysning.

De energieffektiva och kraftfulla ljuskällorna ger fantastisk hyttbelysning. Du styr enkelt ljusstyrkan i tre förinställda steg eller med dimmern. Vid mörkerkörning kan du byta till rött ljus för att skona mörkerseendet.


ECC – elektronisk klimatanläggning

ECC – elektronisk klimatanläggning.

Den elektroniska klimatanläggningen ger ett jämnt och behagligt hyttklimat. Ställ bara in önskad temperatur.


En god natts sömn.
Givetvis ska du sova lika bra i hytten som hemma i din säng. Den nedre bädden är 70 cm bred med botten av 16 cm pocketfjädrar och tre valmöjligheter när det gäller fasthet.

Tyst och skönt.
Volvos hytter är kända för sin goda isolering. Nya Volvo FM är inget undantag. Tack vare den nya motorupphängningen minskar också vibrationerna i hytten. Liksom påfrestningarna på dina öron.

Imponerande rattinställning.
Ratten kan justeras 90 mm i höjdled och vinklas 28 grader, vilket gör det lätt för alla att hitta en optimal körställning. Den regleras med en praktisk fotpedal och kan fällas undan när du stiger in i eller ut ur hytten.

Rent vatten var du än är.
Om du vill ha färskt vatten har du det nära till hands. I det utvändiga förvaringsutrymmet finns en 7-literstank med en kran.
Elektrisk parkeringsbroms.
Parkeringsbromsen är elstyrd och kontrolleras med ett lättåtkomligt handtag i instrumentpanelen. Bromsen aktiveras automatiskt när motorn stängs av och lossas automatiskt vid start – med hjälp av EBS.

Elektronisk fjärrnyckel.
Mer än en nyckel. Lås och lås upp på avstånd. Sätt på belysningen så att du kan närma dig lastbilen på ett säkert sätt. Och om du känner dig hotad behöver du bara trycka på panikknappen för att signalhornet ska ljuda.

Med båda ögonen på vägen.
Den nya, intuitiva instrumenteringen innehåller massor av smarta funktioner. Allt för att du ska kunna fokusera på det som är viktigast. Läs mer om instrumenteringen.

Plats för alkolås.
Alkohol hör inte hemma i trafiken. Det ska alkolåset se till. Beställ det fabriksmonterat i din Volvo FM och visa dina kunder att du tar trafiksäkerheten på allvar.