Låg sovhytt, framifrån

Rymlig där det behövs.
Ovanpå taket.

Bara 261,5 cm från väg till tak. För biltransporter och andra höjdkänsliga transporter är nya Volvo FM med låg sovhytt det perfekta valet.


Maxhöjd 4 meter

1,39 meter fritt utrymme.

Alla som transporterar bilar känner till fördelarna med en låg lastbil. Ofta är det centimetrar som avgör om man får in en bil till. Det har vi tagit med i beräkningen när vi utformade den rekordlåga sovhytten i nya Volvo FM. Den mäter faktiskt bara 2,61 meter med rätt specifikationer, vilket ger hela 139 centimeter att spela med innan lastbilen riskerar att överskrida 4-metersgränsen som gäller i Europa.

Lågt tak till sovhytt

Ett rent hyttak.

En låg hytthöjd är bara meningsfull om den kan utnyttjas helt och då får inget sticka upp från taket. Antennerna i Volvo FM monteras därför på andra ställen där de är ur vägen. WLAN-antennen kan flyttas till fronthyllan, telefonantennen till instrumentbrädan och antennerna för Toll Collect, FM-radio, kommunikationsradio och Dynafleet kan monteras i hyttsidorna.

Luftfjädringssystemet ECS4

Körkomfort. En fråga om höjd.

Överlägsna köregenskaper har alltid varit viktigt i Volvo FM. Nu är de bättre än någonsin och det extralåga chassit är pricken över i. Med det nya luftfjädringssystemet ECS4 kan du dessutom välja tre anpassningsbara körnivåer som ökar körkomforten ytterligare.

Läs mer om ECS4

Volvo FM-dörr

Enkel in- och urstigning.

Insteget är en av de mest uppskattade detaljerna i Volvo FM-hytterna. Och lägre än det extralåga chassit blir det inte – det är knappa 26 cm ovan mark (beroende på vilket märke och vilka dimensioner det är på däcken naturligtvis). Lägg till en dörr som kan öppnas 90 grader och ett instegshandtag (tillval) så får du en hytt som du kan kliva in i och ut ur många gånger varje dag.Gör hela skillnaden.

Mått på låg sovhytt A. Hytt

B. Ram

C. Upphängning

D. 355/50-däck (lastad)