Axeltryck på Volvo FM
Tungviktsmästaren

Hur mycket lastkapaciteten har ökat varierar, men för flera av axlarna handlar det om ett ton eller mer. Det öppnar möjligheter för nya tunga uppdrag och högre effektivitet vid lastning.

Tack vare lägre chassihöjd och starkare axelkonfigurationer kan åkaren transportera större, tyngre och mer skrymmande gods. Utan att riskera att bryta mot lagen.

Lägre chassi och högre lastkapacitet än andra lastbilar

Ekonomi i axlarna

Som ingenjör fäster Johan Eknander stor vikt vid axelkonfigurationer. Man kan faktiskt se hur han lyser upp när de kommer på tal. ”Våra kunder förtjänar perfekta axellösningar. Konfigurationer som ger bättre driftsekonomi och gör att de kan utföra uppdrag som konkurrenterna går bet på. Rätt axelkonfiguration kan innebära att man kan byta en dubbel framaxel mot en enkel och spara pengar, bränsle och underhållskostnader”, säger Johan Eknander.

Biltransporten

En elefant på en Volvo FMDe låga chassierna är Volvos signum, men genom att öka axelkapaciteten kan man skapa mer flexibla lastbilar. Ett bra exempel är den nya biltransportören. Här har ett mycket lågt chassi kombinerats med högre lastkapacitet fram. Eftersom även hytten är låg kan man utnyttja lastbilen maximalt och transportera SUV:ar på övre däck.

”Samma princip gäller för en kranlastbil med låg plattformspåbyggnad för en båt eller liknande”, tillägger Jonas Odermalm, chef för anläggningssegmentet.

Färre onödiga resor

Jonas Odermalm fortsätter beskriva de praktiska fördelarna med större axelstyrka. ”När du ska lyfta en container händer det att du plötsligt inser att lasten är fördelad på ett sätt som gör att du inte kan flytta den utan att överskrida lastkapaciteten på framaxeln. Då är det bara att vända och köra tillbaka utan last. Men nu, med en främre bladfjädring som klarar 10 ton slipper du hamna i sådana situationer”, säger Jonas Odermalm.

Jonas Odermalm

Krympande last

Krympande last är ett annat problem som kan hanteras med förstärkta axlar. När lastbilen är fullastad och lasten jämnt fördelad är ekipaget stabilt. I takt med att godset distribueras och lastutrymmet töms bakifrån flyttas tyngdpunkten närmare hytten. Risken är då stor att framaxeln på en jämnlastare eller drivaxeln på en dragbil överbelastas.

”Med en starkare framaxel kan föraren lasta och lossa på ett mer tidseffektivt sätt. Det ökar också produktiviteten”, säger Johan Eknander.

Låg och stark

Johan Eknander känner inte till någon annan lastbil som kan mäta sig med nya Volvo FM när det gäller kombinationen av lågt chassi och hög lastkapacitet. Och han är inte särskilt orolig för att konkurrenterna ska komma i kapp. ”Det är inget man uppnår i en handvändning. Förstärkta axelnav, starkare fjädrar och nya konstruktionskriterier som tål högre belastning är en förutsättning. Vi har också samarbetat med leverantörerna och utvecklat starkare däck och fälgar med lägre profiler”.

Vilka åkare har då nytta av förbättringen? ”Det har alla! Varje åkare som lastar maximalt märker fördelarna med Volvo FM”, avslutar han.

Visa fullständiga chassispecifikationer

6
Axeltryck