Volvo Dynamic Steering – den största nyheten sedan servon

Det går nästan att ta på spänningen i rummet när de tre lastbilsspecialisterna träffas i Göteborg. Snart ska de introducera den största nyheten inom styrning sedan servon. Ett nytt system som avlastar föraren med upp till 85 procent. Det minskar risken för förslitningsskador hos föraren och ökar dessutom produktiviteten i verksamheten.

Det var lätt att förstå att det nya systemet med exakta svängar och gokartliknande styrning skulle underlätta fjärrtransporterna. Däremot anade ingen att det skulle göra så stor skillnad vid manövrering av en fullastad lastbil i låg hastighet. Bosse Franzon har givetvis testat själv. ”Trots att lastbilen var fullastad kunde jag styra med ett enda finger på ratten. När jag försökte göra om samma sak i min personbil efteråt räckte styrkan i fingrarna inte till”, säger han.

Vad I-Shift gjorde för växellådan, gör nu VDS för styrningen

Lättare manövrering

Den nya styrningen i Volvo FM imponerar speciellt i krävande manöversituationer. ”Ta stadsdistribution till exempel”, säger utvecklingsingenjören Kristoffer Tagesson. ”Där ser man ofta hur förare som kör i rondeller lutar sig framåt för att få mer styrka i överkroppen. Normalt krävs en hel del styrka för att svänga i låga hastigheter”, säger han. I den progressiva servon regleras vridmomentet kontinuerligt för extra stöd. Förarens arbete blir inte lika ansträngande. Och det gör att säkerheten ökar.

Förslitningsskador

Nu för tiden drabbas även unga förare allt oftare av problem med nacke och axlar. ”Med det i åtanke handlar Volvo Dynamic Steering, VDS, om mer än bara komfort”, säger chefsingenjör Jan-Inge Svensson. ”Det är en innovation som kan leda till färre förslitningsskador och sjukskrivningar. Förarna kan arbeta utan att få smärtsamma nackproblem. Och när förarna känner sig mindre slitna efter att ha kört åtta eller nio timmar är risken för olyckor mindre.”

 

Forskning visar att smärtor i nacke och axlar är vanligt bland förare i alla åldrar.
Axlar

Förutsägbar, men aldrig tråkig

Även i höga hastigheter måste föraren ofta parera för ojämnheter i vägbanan och efter en hel arbetsdag känns det i kroppen. Men här filtreras ojämnheterna bort, vilket gör körupplevelsen mer avslappnad. Volvo Dynamic Steering ökar också riktningsstabiliteten i höga hastigheter. Systemet bidrar till att göra körningen mer förutsägbar, menar Kristoffer Tagesson. ”Styrningen blir enkel och tydlig, eftersom exakt rätt kraft överförs till ratten i varje körmoment. Styrningen blir helt enkelt mindre ansträngande.”

På gropiga vägar blir det ofta ryck i ratten, men Volvo Dynamic Steering kompenserar för ojämnheterna innan föraren känner dem.
Gropar

Hålla kursen

Många vägar har en viss sidolutning och den gör att lastbilen strävar nedåt. Även på nya motorvägar måste föraren ”hålla emot” för att kompensera glidningen. Nu räknar systemet ut vägens genomsnittliga sidolutning och kompenserar för den. Det gör att föraren kan slappna av mer och köra längre sträckor utan onödig ansträngning.

Unik teknik

Volvo Dynamic Steering styrs av en elmotor som reglerar styrningen ett par tusen gånger i sekunden. ”Det säger en hel del om hur exakt den är”, säger Bosse Franzon. ”Tekniken bygger på ett styrsystem med extra servokraft, och vi har stora möjligheter att vidareutveckla funktionen i framtiden. Vad I-Shift gjorde för växellådan, gör nu VDS för styrningen. Det kommer att bli en riktigt populär funktion.”

Kristoffer Tagesson

Framsteg för backväxeln

Volvo Dynamic Steering ger stöd även när du lägger i backväxeln. Precis som vid körning rakt fram återgår ratten automatiskt till utgångsläget. Därmed blir det lättare att styra i kritiska situationer. Kristoffer Tagesson förklarar: ”När du har en belastning på nio till tio ton på lastbilens framaxel är det tungt att backa. Med Volvo Dynamic Steering kan du lägga i backen och vrida ratten utan någon större ansträngning. Sedan är det bara att släppa så går den mjukt tillbaka till utgångsläget.”

Inga händer på ratten

”Om du står rakt, lägger i backen och tar händerna från ratten kan du i princip backa hur långt som helst. Efter hundra meter märker du kanske att släpvagnens axlar inte längre är helt i linje. Men prövar du samma manöver i en lastbil utan Volvo Dynamic Steering har du en fällknivseffekt efter bara tjugo meter”, säger Bosse Franzon.

Läs mer om fördelarna med Volvo Dynamic Steering

2
Styrning