Ett skönt ställe att tillbringa arbetsdagen på.

Ny, modern och ergonomisk instrumentpanel

Ny, modern och ergonomisk instrumentpanel.

Den nya, mjukt rundade instrumentpanelen är inte bara snygg. Den ger också en ergonomisk och bekväm körställning med alla knappar, instrument och förvaringsutrymmen nära till hands.

Volvo FMX – instrumentbrädans färg

Färgen Raven.

Instrumentbrädan går i färgen Raven. Den har utvecklats speciellt för anläggningsbranschen och är mindre känslig för smuts.

Volvo FMX – förarstol

En perfekt position.

Alla förare vet hur viktigt det är att sitta bra. Stolen i nya Volvo FMX kan justeras 20 cm i längdled och 10 cm i höjdled. Den har dessutom en ny och ännu bekvämare dyna.

Volvo FMX – ratten

Allt på tumavstånd.

Nå knapparna för farthållaren, ljudsystemet, telefonen och informationsdisplayerna utan att behöva släppa greppet om ratten. Ett bekvämt grepp dessutom – med läder som tillval.

Volvo FMX - pedal

Lättjusterad ratt och mer knäutrymme.

Vi anpassade pedalen efter ratten och ändrade lite på rattstången för att skapa mer utrymme för dina knän.

Volvo FMX – elektronisk klimatanläggning

ECC – elektronisk klimatanläggning.

Den elektroniska klimatanläggningen håller ett jämnt och behagligt hyttklimat. Allt du behöver göra är att ställa in önskad temperatur.

Volvo FMX – säng

Tid för sömn och vila.

Givetvis ska du sova lika bra i hytten som hemma i din säng.
Den nedre bädden är 70 cm bred med en botten av 16 cm pocketfjädrar med tre olika fastheter.

Volvo FMX – främre stuvfack

Gott om plats för alla prylar.

De rymliga utrymmena ovanför vindrutan, under bädden (tillval), ovanför bädden och på utsidan kan anpassas efter dina behov. Dessutom finns massor av smidiga utrymmen för småsaker.

Volvo FMX – innerbelysning

Avancerad innerbelysning.

De energieffektiva och kraftfulla ljuskällorna ger fantastisk hyttbelysning. Ljusstyrkan styrs enkelt i tre förinställda steg eller med dimmern. Vid mörkerkörning kan du byta till rött ljus för att skona mörkerseendet.

Volvo FMX – kontrollpanel för sovhytten

Stanna i sängen.

Via kontrollpanelen i sovhytten kan du styra innerbelysning, larmklocka, parkeringsvärmare, ljudsystem, fönster och lås. Allt utan att behöva lämna sängen.

Volvo FMX – ljudsystem

Ett ljudsystem med möjligheter.

Vad du än vill lyssna på kan du lita på att ljudsystemet fixar det. Mp3, wma eller iTunes m4a? Från CD-skiva, USB-sticka, iPod eller via aux-ingången? Allt funkar. Självklart kan du också lyssna på radio. Visa kompletta specifikationer.

Elektrisk parkeringsbroms

Elektrisk parkeringsbroms.

Parkeringsbromsen är elstyrd och kontrolleras med ett lättåtkomligt handtag i instrumentpanelen. Bromsen aktiveras automatiskt när motorn stängs av och lossas automatiskt vid start – med hjälp av EBS.

Volvo FMX – fågelbad

Inbyggt ”fågelbad”.

Det öppna förvaringsfacket (”fågelbadet”) är inbyggt på instrumentbrädan. Det erbjuder en praktisk förvaring för småsaker, pennor och liknande.

Volvo FMX – elektronisk fjärrkontroll

Elektronisk fjärrnyckel.

Mer än en nyckel. Lås och lås upp på avstånd. Sätt på belysningen så att du kan närma dig hytten på ett säkert sätt. Och om du känner dig hotad behöver du bara trycka på panikknappen så aktiveras signalhornet.

Volvo FMX – vattentank

Rent vatten var du än är.

Om du vill ha färskt vatten har du det nära till hands. I det utvändiga förvaringsutrymmet finns en 7-literstank med en kran.

Volvo FMX – alkolås

Plats för alkolås.

Alkohol hör inte hemma i trafiken. Det ska alkolåset se till. Beställ det fabriksmonterat i din Volvo FMX och visa dina kunder att du tar trafiksäkerheten på allvar.

Volvo FMX – elektriskt torkskåp

Elektriskt torkskåp.

Ett enkelt sätt att snabbt torka kläder, handdukar eller skor. Hängs på överbädden eller hyttväggen. Energieffektiv, tystgående och lätt att förvara hopfälld.Visa de fullständiga hyttspecifikationerna

Malin Gabre och Louise Karlsson berättar mer om interiören