Volvo FMX – drivlina

En drivlina för alla behov

Två motorstorlekar med åtta olika motoreffekter och vridmoment. Alla är godkända enligt Euro 6. Volvos motorer är kända för sin hållbarhet och bränsleeffektivitet. Valet är ditt.

Med tre olika typer av växellådor och ett stort urval av hållbara och tillförlitliga bakaxlar som alla uppfyller Volvos höga krav finns det en lösning som passar varje behov.


Volvo FMX-motorer

Motorer

  • D11K (330, 370, 410 eller 450 hk)
  • D13K (420, 460, 500 eller 540 hk)

Växellådor

  • I-Shift (3 modeller)
  • Manuell (7 modeller)
  • Powertronic (2 modeller)

Bakaxlar

  • Enkel reduktion (Godkänd för tågvikt: 44–70 ton)
  • Navreduktion (Godkänd för tågvikt:
    65–120 ton)

Visa fullständiga drivlinespecifikationer

Volvo FMX – Euro 6

Kraftfulla och bränslesnåla motorer.

Euro 6-kraven är ett stort steg framåt mot renare transporter. Samtidigt innebär det en utmaning att ta fram en motor som uppfyller kraven utan att kompromissa med prestanda eller bränsleförbrukning. Volvos ledande position inom dieselmotorteknik har gjort det möjligt.

Läs mer om motorerna

Volvo FMX – växellådor

Växellådor för alla uppdrag.

Av alla Volvouppfinningar är I-Shift en av de mest uppskattade. Men till anläggningstransporter är det viktigt att kunna erbjuda ett stort antal olika växellådor, eftersom uppdragen och körförhållandena varierar från snabba sandtransporter till branta backar med tung last. Därför har Volvo även en 14-växlad manuell split- och rangeväxellåda som är godkänd för tågvikter på upp till 100 ton. Med Powertronic, en helautomatisk växellåda med momentomvandlare och oljekylare, blir vårt erbjudande komplett.

Läs mer om I-Shift

Läs artikeln där Astrid Drewsen berättar om vårt nya och större I-Shift-erbjudande