Vägen är alltid rak. Även om den inte är det.

Den banbrytande systemet Volvo Dynamic Steering minskar drastiskt de krafter som krävs för att styra lastbilen. Jobbet blir enklare och säkrare samtidigt som påfrestningarna på muskler och leder minskar. Systemet är perfekt för anläggningslastbilar där svårframkomlig terräng, tung last och krävande manövrering i låg hastighet är en del av jobbet. Nu finns Volvo Dynamic Steering även för dubbla framaxlar (8x2, 8x4 och 10x4).

Testa själv

Gå till din lokala Volvoåterförsäljare och boka provkörning av nya Volvo FMX.

Använd Dealer Locator


Balanserar håligheter vid höga hastigheter

I höga hastigheter kompenserar tekniken för störningar och ojämnheter i vägbanan.

Se när en hamster styr nya Volvo FMX i ett stenbrott

Mer kraft vid låga hastigheter

Underlättar styrningen i låga hastigheter och ger upp till 85% extra styrkraft. Dessutom återgår ratten automatiskt till utgångsläget.

Underlättar backning

När du backar återgår ratten automatiskt till neutralläget och stannar kvar där så att du utan problem kan fortsätta rakt bakåt.

Mindre känslig för kastvindar

Volvo Dynamic Steering reducerar skakningar som orsakas av kastvindar och gör det behagligare att köra.

Stabilitet på vägar med sidolutning

Volvo Dynamic Steering förbättrar riktningsstabiliteten vid körning på vägar med sidolutning.

Perfekt i grusgropen

Den nya styrningen är särskilt lämpad för lastbilar med flera bakaxlar.Så fungerar det
Vi har monterat en elmotor på styrväxeln. Motorn skickar signaler via lastbilens elektroniska styrenheter ca 2 000 gånger i sekunden och genererar servokraft. Vridmomentet är progressivt och tillför mer kraft till styrningen när det behövs, vilket ger en förutsägbar styrkänsla oberoende av lasten och däcken. Körkänslan är unik – och skönt förutsägbar.

Bättre köregenskaper och ökad komfort.

Volvo Dynamic Steering är nog den största nyheten sedan servon. Men glöm inte allt annat vi har gjort för att förbättra upphängningen – nu känns det mer som att köra en personbil när du kör Volvo FMX.

Behaglig luftfjädring

Bekväm helt enkelt.

Hyttupphängningen är stabilare och motorupphängningen har modifierats på ett sätt som minskar buller och vibrationer. Körkomforten brukade vara bra – nu är den ännu bättre.

Förhindrar att chassiet utsätts för krängningskrafter

Bekvämt och behagligt.

Nya krängningshämmare med ny placering på bakhjulsupphängningen minskar statisk rullning och förhindrar att chassirörelser överförs till hytten. Det ökar körkomforten och chassit utsätts inte för krängningskrafter.

Håller kursen

Den lyder ditt kommando perfekt.

Förbättrad geometri i blad- och luftfjädringen fram och en ny styrväxelposition ger lastbilen en extremt god riktningsstabilitet.