Strålkastarna på nya Volvo FMX

Ljusa nyheter.

Nu kan du verkligen se ljuset i tunneln. De kraftfulla strålkastarna har förbättrats och ger ett starkt, brett och mjukt ljus med extremt lång räckvidd. Allt för att du ska kunna utföra anläggningsuppdrag säkrare och smidigare.

Jämförelsen ovan beskriver ljusbilden med standardmässiga halogenlampor.

Volvo FMX – kraftfulla strålkastare

Ledande helljus.

När du kör i mörker är Volvo FMX en vän att lita på. Strålkastarna ger ett kraftfullt ljus så att du tidigt ser vad som händer på vägen. Och lika tydligt syns du för andra trafikanter.

Hanna Degerman förbättrar sikten – läs intervjun

Volvo FMX – strålkastarskydd

Strålkastarskydd.

Ingen uppskattar en enögd lastbil – särskilt inte föraren. Därför har vi utvecklat fästen som är tåliga nog att både skydda glödlamporna mot vibration och hålla lampinfattningarna säkert på plats även om du skulle råka stöta till något. Under krävande anläggningskörning är det extra viktigt att skydda strålkastarglaset. Vi erbjuder två typer av strålkastarskydd.

Volvo FMX – Bi-Xenon

Bi-Xenon.

Välj Bi-Xenon i strålkastarna och upplev en helt ny nivå av ljus. Bi-Xenon-lampor har också längre livslängd än vanliga halogenlampor.

Automatisk aktivering av strålkastare

På vid skymningen och av vid gryningen. Automatiskt.

Strålkastarna levereras nu med automatisk omkoppling som tillval. Precis som på en personbil finns det en sensor som registrerar när halvljuset behöver sättas på och gör detta automatiskt. Och så snart ljusförhållandena tillåter det, aktiveras varselljusen igen.

De nya strålkastarna på Volvo FMX 
  1. Sidoblinker
  2. Helljus
  3. Halvljus
  4. Blinker
  5. Unikt varselljus
Lyslister, eller LED strips, har en unik V-form som tydligt visar att det är en Volvo som närmar sig.