Volvo FMX med I-Shift

I‑Shift. Smartast och med en massa nya muskler.

 Stressfri körning, utmärkt bränsleekonomi och enklare manövrering tack vare en rad intelligenta programfunktioner för växling. Automatväxellådan I‑Shift gör körningen till ett rent nöje. Den finns nu äntligen för de mest krävande körförhållandena.


I-Shift även för allhjulsdrivning

Lättar ditt sinne.
Och låter vänsterfoten vila.

Med I-Shift blir körningen ett rent nöje. Du slipper kopplingspedalen och kan lugnt koncentrera dig på de andra två. I-Shift använder sin inbyggda intelligens för att snabbt och automatiskt välja rätt växel i alla lägen. Och programvaran växlar skickligare än den bästa av förare. Men om du ändå vill vara mer delaktig kan du självklart vara det. Med knapparna på växelspaken kan du växla manuellt.

Nu kan du välja I-Shift till lastbilar med allhjulsdrivning.

Läs artikeln där Astrid Drewsen berättar om vårt nya och större I-Shift-erbjudande

Spara bränsle med I-Shift

Spara bränsle med I-Shift.
Pengarna kommer att rulla in.

I-Shift är konstruerad för att spara bränsle. Först och främst är de interna förlusterna låga – lägre än med manuella växellådor. Men det är elektroniken som gör den stora skillnaden.

När du kör i ekonomiläge görs varje växling i exakt rätt ögonblick, så att motorn får arbeta inom sitt mest effektiva varvtalsintervall. Och så har vi I-Roll. Det är en unik funktion som frikopplar motorn i nedförsbackarna så att lastbilens rörelseenergi används i stället för bränsle. Resultatet? Upp till 2% lägre bränsleförbrukning.

I-Shift för krävande användningsområden

Den förstärkta I-Shift-växellådan.
För krävande användningsområden.

Om du kör i extremt tuffa förhållanden kommer du att uppskatta den förstärkta I‑Shift-växellådan. Den är framtagen speciellt för miljöer där man ofta kör uppför eller nedför lutningar på över 10 procent eller kör i extrem svår terräng. Anledningarna till att välja en manuell växellåda eller automatiska Powertronic är helt enkelt färre än någonsin.

Bättre tillgänglighet

Mer tillgänglighet.

Att lastbilen måste vara i drift för att dra in pengar är ett självklart faktum. För att hjälpa dig på traven har vi genomfört flera förbättringar på lastbilen. Vi har till exempel förlängt oljebytesintervallet för både I-Shift och de manuella växellådorna till 450 000 km. För I-Shift har vi dessutom ökat kopplingens livslängd och förbättrat den datorstödda felsökningen.

Så fungerar I-Shift

Så funkar det.

Det kan verka konstigt. Under ytan på I-Shift – den modernaste av växellådor – döljer sig en osynkroniserad manuell växellåda av den gamla sorten. (Det är därför den är så kompakt och har så låga energiförluster.) Men I-Shift är förstås mycket mer än så. Hemligheten ligger i den intelligenta elektroniska styrenheten. Den styr pneumatiken som i sin tur hanterar kopplingen och växlingarna. Eftersom systemet hela tiden tar emot information om bland annat fordonshastighet, acceleration, vikt, vägens lutning och vilket vridmoment som behövs kan varje växling göras med oerhörd precision. Den kommunicerar också med motorn, som i sin tur justerar varvtal och motorbromseffekt så att växlingarna blir snabba och mjuka.

I-Shift-programmet

Typ Högsta växel Motormoment Godkänd tågvikt
AT2412E Direkt 2 400 Nm 44 ton
AT2612E Direkt 2 600 Nm 60 ton
ATO2612E Överväxel 2 600 Nm 60 ton

Hur vill du ha din I-Shift?

Tack vare programvaran kan du anpassa I-Shift efter dina körförhållanden.


I-Shift-programvaran – distribution och anläggning I-Shift-programvaran – fjärrtransporter och bränsleekonomi

Distribution & Anläggning
(TP-DICON)

Fjärrtransporter & Bränsleekonomi (TP-FUEC)

Skräddarsyr växellådan för distributions- och anläggningstransporter. Innehåller funktioner som hjälper föraren vid start och snäv manövrering. Innehåller intelligenta funktioner som minimerar bränsleförbrukningen. Detta programpaket är särskilt lämpligt för fjärrtransporter.

I-Shift-programvaran – fjärrtransporter och bränsleekonomi med I-See

I-Shift-programvaran – tunga transporter

Fjärrtransport & Bränsleekonomi med I-See (TP-FUEC3)

Tunga transporter (TP-HD)

Lägger till I-See, inklusive I-Cruise, i paketet Fjärrtransporter & Bränsleekonomi, vilket ger ännu större bränslebesparingar. Optimerar I-Shift för mycket höga tågvikter.
     
 

Tunga transporter med I‑See

   
 

Tunga transporter med I‑See

   
 Lägger till I‑See och I‑Cruise i paketet Tunga transporter – vilket ger ännu större bränslebesparingar.    

Programvarupaket för I-Shift

Funktioner TP-BAS TP-DICON TP-FUEC TP-FUEC3 TP-HD  TP-HD3*
Växlingsstrategi bas ● 
Växlingsstrategi prestanda ● 
Växelval vid motorbroms ● 
Oljetemperaturövervakning ● 
Utökad växlingsstrategi ● 
Lågfartsfunktioner ● 
I-Roll frihjulsfunktion ● 
Smart farthållarfunktion ● 
I-See, med I-Cruise ● 
Växlingsstrategi tungdragare ● 
 
 
Ytterligare tillval  
Utökade kraftuttagsfunktioner ● 
Förbättrade växlingsfunktioner, med kickdown ● 
Bättre prestanda – dåliga vägar ● 
* Finns bara för AT2612E