Volvo FMX – front

Hur kan en stötfångare påverka din tillgänglighet?

I smala, mörka gruvgångar eller svårforcerade grusgropar är det lätt att köra emot något och skada lastbilen. Här krävs att strålkastarna är väl skyddade. Ingenting får skada oljetråget. Stötfångarna ska kunna motstå hårdhänt behandling. Om olyckan trots allt är framme tycker vi att du ska slippa ta lastbilen till verkstaden. Vi vill att du ska kunna köra på som vanligt. Tillgänglighet är det som räknas.

  Läs mer om den nya robustare konstruktionen

Volvos chefsdesigner för exteriören berättar varför den ser ut som den gör


The sturdy bumper

Robust stötfångare.

Stötfångaren i stål är tredelad och har synliga fästen som är lätta att lossa. Därmed kan du enkelt byta en skadad del. Att köra på en grushög är ingen fara. Du kanske inte ens märker det på stötfångaren. Den har nämligen ett tåligt ytskikt av tjock polypropylen som kan deformeras tillfälligt och sen återfår sin ursprungliga form.

Volvo FMX – främre underkörningsskydd

Främre underkörningsskydd.

Hela den nedre delen av fronten är tillverkad som en ”låda”. Alla delar bildar en enhetlig, robust konstruktion som samtidigt är eftergivlig vid en kollision med en personbil. Det har vi bevisat genom tester där vi misshandlat lastbilen betydligt mer än du någonsin kommer att göra. Vi är faktiskt övertygade om att vi har den mest robusta fronten i branschen.

Volvo FMX – hasplåt

Hasplåten.

Skyddsplåten under motorn lever upp till sitt namn. Den är bara 3 mm tjock, men skyddar såväl motortråget som alla slangar och kylaren. Komponenter som är i riskzonen vid terrängkörning skyddas effektivt – till och med när du backar.

En annan fördel med hasplåten är att den minskar dammvirvlarna under lastbilen när du kör i dammiga miljöer.