Volvosupport

Vi stöder dig hela vägen. Och på alla vägar.

Vi kan hjälpa dig med det dagliga arbetet på många sätt och göra jobbet enklare, säkrare och kanske till och med roligare.


Hjälper dig med det dagliga arbetet


Förarutbildning:

Förarutbildning i anläggningskörning.
En unik tjänst för Volvo FMX är förarutbildningen ”Att arbeta inom anläggning”. Det är en endagskurs i klassrumsmiljö där vi tar upp personliga säkerhetsrutiner, effektiva arbetssätt och riskeliminering. Kursen omfattar även tekniker för terrängkörning som hur du undviker att köra fast och vad du ska göra om olyckan är framme.
Även fordonsfunktioner för terrängkörning, olika påbyggnader och användning av kraftuttag tas upp. Dessutom lär du dig att utnyttja den fulla potentialen hos system som I-Shift och allhjulsdrift.

Läs mer om Volvo Förarutbildning för yrkesförare.

Bränslerådgivare

Bränslerådgivning.
Ger dig tillgång till våra bränslerådgivare – verkliga experter på att minska bränsleförbrukningen. Varje månad skickar de dig utförliga bränslerapporter med personliga råd till förbättringar. Du kan få fler råd via vårt särskilda supportcenter eller logga in på webbplatsen och få praktiska tips och inspiration.

Hur kan Volvo Lastvagnar hjälpa mig spara bränsle? Läs mer här.

Dynafleet-appen

Dynafleet-app.
Den här appen underlättar ditt arbete som förare – och gör det mycket roligare. Du kan hålla koll på din bränsleeffektivitetspoäng samt förartider och intressepunkter på en karta. Dessutom kan du jämföra dina egna prestationer med kollegernas. Appen finns för smartphone eller surfplatta.

Fjärrkontroll till Volvo FMX

Fjärrkontroll.
Den elektroniskt styrda fjädringen (ECS) förbättrar körkomforten och ger lasten en trygg resa. Senaste versionen – ECS4 – erbjuder ännu fler möjligheter med fjärrkontrollen som det främsta exemplet. Nu kan du styra fordonshöjd, utrustning som kraftuttag och funktioner på påbyggnaden utan ansträngning. Fjärrkontrollen fungerar även som lastindikator. Det ger dig full kontroll i alla lägen, oavsett om du sitter bakom ratten eller rör dig utanför lastbilen.Redo för din lastbil


Starkt återförsäljarnätverk

1 100 verkstäder – till din tjänst var du än befinner dig.
Som Volvokund har du tillgång till vårt omfattande servicenätverk, där kvalificerade medarbetare står redo att hjälpa dig. Bara i Europa finns fler än 1 100 verkstäder, spridda över hela kontinenten. Så även om du är långt hemifrån finns hjälpen alltid nära till hands.

Hitta din närmaste verkstad här.

Volvo Action Service On Call

Behöver du hjälp?
Tryck bara på knappen.

Ett oplanerat stopp mitt ute i ingenstans? Volvo Action Service är bara en knapptryckning bort. VAS On Call kopplar dig automatiskt till en operatör som talar ditt språk (lastbilen kontrollerar nationaliteten via kortet i den digitala färdskrivaren). Eftersom personen du pratar med redan känner till ditt chassi-ID och eventuella diagnostiska felkoder kan du snabbt få rätt service.

Ny serviceplanering för Volvo FMX

Ny serviceplanering. Ett steg före.
Tack vare TGW:n kan verkstaden hämta information om motordata, körsträcka, bränsleförbrukning, aktiva felkoder, körförhållanden och status för viktiga komponenter, till exempel bromsbelägg, koppling, batteri och lufttork. Det betyder att vi kan varna dig i tid, innan du får ett oplanerat stopp. Men framför allt är vi alltid väl förberedda när du kommer till verkstaden. Så att du snabbt kommer ut på vägarna igen. Ny serviceplanering är ett tillval som kan fås i kombination med det nya guldavtalet.

Egenskaper Online

Egenskaper online. Din trådlösa mekaniker.
Vissa saker borde inte kräva ett verkstadsbesök. Och nu gör de inte det. Med Egenskaper online kan en servicetekniker komma åt ditt fordon på distans och kalibrera visad bränsleförbrukning, bränsletankstorlek (om du monterat extratankar) och önskad hastighetsgräns. Det går till och med att aktivera lastindikatorn. Allt du behöver göra är att stanna en liten stund vid vägkanten. Snabbare service får du leta efter. Egenskaper online är ett tillval som endast fås i kombination med det nya guldavtalet.Redo för din verksamhet


Volvo Lastbilslease

Volvo Leaselast.
Ibland är det bättre att inte äga sin lastbil själv. Volvo Leaselast ger dig möjlighet att välja en lösning som passar dina behov eftersom den inkluderar bidrag, vägskatter, försäkring, reparationer och underhåll, och till och med reservdäck.
Fasta och förutsägbara kostnader gör att du kan upprätta en exakt budget, få ett bättre kassaflöde och minska kapitalinsatsen.

Läs mer om våra finansieringslösningar här.