Alla vitala delar är skyddade

Nya Volvo FMX höjer ribban för markfrigång. Nu behöver du inte längre oroa dig för lösa grenar och stenar.

De som har testat den nya luftfjädrade lastbilen säger att den kommer att vara ovärderlig – i de ryska skogarna, de sydafrikanska stenbrotten och på byggarbetsplatser i allmänhet.

Det enda som fortfarande hänger ner är hjulen

300 millimeter över mark

Tidigare har luftfjädring inneburit för låg markfrigång för att få genomslag inom anläggningsbranschen. Men i och med den nya bakre luftfjädringen har vi kommit till en vändpunkt. Alla sårbara delar, som fjäderbalkar och luftbälgar, är placerade högre upp, ovanför drivaxlarna. Där är de inte lika utsatta.

”Det innebär minst 300 millimeters markfrigång och att fjädringen inte längre är i skottlinjen för stenar”, säger produktplanerare Bosse Franzon. ”Skivbromsarna sitter nu bakom skyddskorgar – och de sitter också 340 millimeter över mark. Det enda som hänger ner är hjulen.”

Utseendet kan vara förrädiskt

Jonas Odermalm har varit med och tagit fram det nya chassiet. Han påpekar att saker inte alltid är vad de ser ut att vara när det gäller markfrigång. ”Ibland kan lastbilens front se hög ut, men trots det är motorkomponenterna utsatt placerade, precis bakom stötfångaren. I vissa fall är de skyddade av en plastkåpa, men den är egentligen meningslös. Volvo FMX däremot, har en kraftig skyddsplåt över kylaren och andra viktiga delar.”

Midjemåttet

Den nya drivande framaxeln är också viktig för markfrigången. Den har flyttats 100 millimeter längre fram för att ge bättre frigångsvinkel. Och den nedersta delen, parallellstaget, skyddas nu av framaxelhuset.

Markfrigång

”Mellan axlarna sitter naturligtvis alla chassikomponenterna, men de har alltid placerats högt upp på Volvos lastbilar”, säger Bosse Franzon. ”Om du tittar på lastbilens profil bakifrån kan du se att midjan är strömlinjeformad. Det förhindrar att du kör fast på ojämnt underlag”, tillägger han.

Grenar och stenar

Hasplåten på frontens undersida är inte ny, men den är unik inom lastbilsindustrin. ”Det här är en rejäl hasplåt. Den står emot ett tryck på upp till fyra och ett halvt ton från knytnävsstora föremål”, säger Jonas Odermalm. Det skapar en plan yta från stötfångare till axel och skyddar kylaren och alla motorkomponenter från grenar och stenar. ”Och om du kör in i en sandhög och sedan backar tillbaka skrapar den inte upp sanden som en osthyvel”, säger Bosse Franzon, med ett leende på läpparna.

Mer information om luftfjädrade bakaxlar på anläggningslastbilar

5
Markfrigång