I-shift för Volvo FMX
En stor applåd till I‑Shift för krävande användningsområden

Ända tills nyligen har man vid extremt krävande körförhållanden tvingats välja mellan en manuell växellåda och den automatiska Powertronic. Men nu har I‑Shift förstärkts och uppgraderats så att den klarar även krävande användningsområden. Dessutom finns den nu för alla axelkonfigurationer, även lastbilar med drivande framaxel.

Tack vare förstärkningen av själva växellådan och förändringarna av växlingsprogramvaran kan I‑Shift nu även användas vid krävande förhållanden med mycket svårframkomlig och kuperad terräng. Eftersom I‑Shift nu också finns för fordon med drivande framaxel (4x4, 6x6, 8x6 och nya 10x6) klarar den intelligenta växellådan nu nästan vilka jobb som helst. Astrid Drewsen är produktansvarig för erbjudandet, som omfattar både D11- och D13-drivlinorna.

Där det finns risk att du fastnar

Till vilken nytta?

”Volvo FMX klarar ojämn och backig terräng med de komfort- och bränslefördelar som vår mest populära växellåda ger. Det är extra värdefullt i ojämn terräng och där styrningen är väldigt intensiv. Föraren kan slappna av en aning och låta I-Shift göra en del av jobbet. Samtidigt ser tekniken till att bränsleförbrukningen blir så låg som möjligt”, förklarar Astrid Drewsen.

I-Shift-växellåda

Snabbt och mjukt

I‑Shift växlar både snabbt och mjukt, vilket har gjort den populär bland förarna. Den känner också av när det är läge att hoppa över en växel. Men köregenskaperna är inte den enda fördelen. Påfrestningarna på drivlinan och däcken minskar också, vilket i sin tur ger minskade underhållskostnader.

Det bästa av två världar

”Du kan alltid välja det manuella läget – till exempel om du vill hålla samma växel genom ett slirigt parti. För riktigt extrema förhållanden finns naturligtvis fortfarande Powertronic eller manuell växellåda. Men för de allra flesta anläggningsarbeten är det här det perfekta alternativet. Det är det bästa av två världar för både föraren och åkeriet”, säger Astrid Drewsen.

Det perfekta programmet

Eftersom I-Shift kan anpassas beroende på hur lastbilen används är den perfekt för anläggningsarbete både på väg och i terräng. Anläggningsprogrammet för I-Shift har bland annat läget P+ för dåliga vägar. Då sker växlingarna vid högre varvtal. Anläggningsprogrammet kan också kombineras med bränslebesparingsprogram. I-See kan till exempel användas när fordonet kör på väg.

Astrid Drewsen

Var och när?

”Volvo FMX med I-Shift och 8x6 är perfekt vid till exempel vägarbeten – och alla andra situationer där det är svårt att köra fordonet till arbetsplatsen.”

Astrid Drewsen sammanfattar fördelarna med I-Shift för drivande framaxlar: ”Det är en vinnande kombination i lägen då det finns risk att du fastnar och där du hela tiden måste jobba med kopplingen och växelspaken.”

Läs mer om I-Shift och programvarualternativen här

9
I-Shift