Det är lugnt – bogserkroken klarar 20 ton till

Nya Volvo FMX är byggd för att klara de hårda påfrestningarna vid anläggningsarbete. Den är stark nog för att dra upp till 32 ton med bogserkroken. Och även om den kör in i en grushög – eller en betongvägg för den delen – ska du kunna fortsätta jobba som om ingenting har hänt.

Personen som har konstruerat den nya fronten är lugn och snabbtänkt och skulle nog inte se bortkommen ut på en ishockeyrink. Hans Bergqvist berättar hur man har arbetat. ”Vi fokuserade på att lastbilen skulle vara robust och enkel att underhålla. Vi har lagt till en hel del stålkomponenter – men viktuppgången är minimal, kanske fem, sex kilo. Ändå har den blivit betydligt mer robust.”

Absorberar energin som en jättefjäder

Fyrkantigt tänk

”Den nya dragbalken, den nya kofångaren, den nya hasplåten – allt sitter ihop med den främre skyddsbalken med jättestora fästkomponenter. Konstruktionen blir väldigt fyrkantig. Och fronten blir oerhört kraftfull eftersom den är en förlängning av chassiet. Den absorberar energi på samma sätt som en jättefjäder vid en kollision i låg hastighet. Den eliminerar egenfrekvensen nästan helt och hållet – och dessutom de medföljande hyttskakningarna”, säger Hans Bergqvist.

Dragbalken är oerhört stabil. Du kan klättra upp på den för att nå upp till vindrutan.
Volvo FMX – dragbalken

Återtar sin ursprungliga form

I ett av testerna för att mäta hur robust konstruktionen är penetreras fronten med en stålstolpe – med upp till tre tons tryck. Konstruktionen beter sig då som en fjäder och återfår sin ursprungliga form nästan helt och hållet.

I ett annat test används ett tungt betongblock. Föraren kör in i blocket i ungefär 5 km/h och genererar en enorm mängd energi. Stålfronten böjer sig något, men återtar sedan i princip sin ursprungliga form. Frontkonstruktionens styrka och det gummiliknande polypropylenmaterialet på stötfångaren är en vinnande kombination.

Dragbalk

Mer stål betyder bättre tillgänglighet

”Lastbilens hörn är väldigt utsatta, så stötfångarens hörn är tillverkade av tre millimeter tjockt högvärdigt stål”, säger Hans Bergqvist. De nya strålkastarna sitter mycket högre upp ovanför stötfångaren. Där är de inte lika utsatta. För att begränsa eventuella kosmetiska skador har vi valt att sätta karossens paneler så att de inte överlappar varandra.

Hans Bergqvist

”Om du ändå råkar skada fronten allvarligt kan du troligen byta alla delar själv, eftersom skruvarna sitter både synligt och lättåtkomligt. Vi är rätt säkra på att kunderna kommer att gilla detta. Det sparar pengar och ökar tillgängligheten på samma gång.”

Håller för 32 ton

Dragbalken är gjuten av järn i ett stycke. ”Om du sitter fast med axlarna och hjulen spinner kan en grävmaskin – eller en annan Volvo FMX – få loss dig på nolltid. Dragbalkens lättillgängliga placering gör att du dessutom kan använda den som stege för att klättra upp på fronten. Balken är oerhört stabil, det finns ingen risk att något går sönder eller spricker”, säger Hans Bergqvist. Med ett handtag kommer du åt sprinten till bogserkroken.

Läs mer om fronten och dragbalken

3
Robust konstruktion