Onmiskenbaar een Volvo.

Bij Volvo Trucks gaan we ervan uit dat elk lid van de Volvo-familie een eigen, kenmerkende persoonlijkheid heeft. Het cabine-exterieur van de Volvo FE is wat dat betreft zeer opvallend. Het voertuig straalt een bepaald zelfvertrouwen uit en het uitgebalanceerde, slanke front geeft aan dat dit een eersteklas voertuig is op dit gebied.  


Nieuw Volvo FE Iron Mark

Trots zijn om met een Volvo te rijden.

Een recent, nieuw ontwerp borduurt voort op de unieke persoonlijkheid van de Volvo FE, wat een uiterst modern uiterlijk oplevert, terwijl de functies verder zijn geoptimaliseerd. De markante V-vormige LED-lampen zijn een van de meest herkenbare kenmerken bij het naderen. De frontgrille heeft een honingraatpatroon dat de luchtstroming efficiënter maakt, wat een gunstiger motorkoeling en beter nabehandelingsproces oplevert. Het prestigieuze Volvo Iron Mark is nu hoog op het front van het voertuig geplaatst, op ooghoogte. Alles bij elkaar genomen onderscheidt de Volvo FE zich duidelijk.


Verstevigde cabine

Een robuust, veilig exterieur.

Zoals u mag verwachten, heeft de Volvo FE de strengste tests ondergaan om te zorgen dat dit het veiligste voertuig in zijn soort is. We garanderen de hoogste veiligheidsnormen op de weg, wat wordt bereikt door onze trucks te onderwerpen aan de unieke Zweedse crashtest. Dit is de strengste veiligheidstest ter wereld, die is ontworpen om de krachten na te bootsen die optreden bij verschillende soorten ongevallen.


Aerodynamisch ontwerp

Aerodynamisch ontworpen.

Het exterieur van de Volvo FE-cabine heeft een aerodynamisch ontwerp en afgeronde hoeken ter vermindering van de luchtweerstand. Dit bespaart niet alleen brandstof, maar verbetert ook de rijeigenschappen van de truck.

Lees meer over het ontwerp van de Volvo FE


Onderrijbeveiliging Volvo FE

Onderrijbeveiliging spaart levens.

De onderrijbeveiliging van Volvo was een baanbrekend systeem dat lang voordat dit verplicht werd, al door Volvo werd geïntroduceerd. De front- en onderrijbeveiliging is ontwikkeld om de veiligheid van weggebruikers te vergroten. De onderrijbeveiliging aan de achterzijde voorkomt dat kleinere voertuigen bij een botsing vast komen te zitten onder de truck.

Galerij buitenkant