Asbelasting Volvo FM
Kampioen
zwaargewicht

Het toegenomen laadvermogen varieert, maar veel assen kunnen nu een ton extra of meer aan. Dit biedt mogelijkheden voor grotere opdrachten en efficiënter laden en lossen.

Samen met de lage chassishoogten zorgen sterkere assen dat de transporteur grotere, omvangrijkere en zwaardere vrachten kan vervoeren. Ook is het makkelijker om binnen de grenzen van de wet te blijven.

Unieke truck met lage chassishoogte en hoog laadvermogen

Economische aspecten

Johan Eknander is een ontwerper die graag over asconfiguraties nadenkt. Dat blijkt uit de glinstering in zijn ogen als hij erover praat: “Met asconfiguraties kan de klant de optimale oplossing vinden. Zodat ze opdrachten kunnen aannemen die de concurrent moet weigeren, en een beter rendement behalen dan met de huidige trucks. Dit kan betekenen dat de juiste configuratie een enkele vooras is in plaats van een dubbele, zodat wordt bespaard op kapitaal, brandstof en onderhoudskosten.”

De SUV-transporter

Olifant bovenop een Volvo FMVolvo staat bekend om de lage chassis, maar met de toegenomen ascapaciteit wordt de truck nog flexibeler. De nieuwe autotransporter is een mooi voorbeeld hiervan. Deze combineert een zeer laag chassis met een groter laadvermogen aan de voorzijde. En dankzij de lage cabinehoogte kan de truck deze flexibiliteit volledig benutten wanneer er SUV´s op het bovendek moeten worden geladen.

“Hetzelfde principe geldt voor een kraanwagen die een lage opbouw met een lage laadvloer nodig heeft voor het laden van een hoge vracht, zoals een boot,” voegt Jonas Odermalm toe, Volvo’s manager voor het bouwsegment.

Minder verspilde ritten

Jonas Odermalm geeft nog meer praktische voordelen van de sterkere assen. “Soms moet je een container ophalen waarvan de lading zo is verdeeld dat het niet gaat lukken zonder het laadvermogen van de vooras te overschrijden. Dan moet je terugkeren zonder vracht. Nu de bladvering vóór 10 ton aankan, zal dit minder vaak voorkomen.”

Jonas Odermalm

Deelbelading

Wat sterkere assen ook kunnen oplossen, is het probleem van een lading die onderweg wordt gelost. Wanneer de volgeladen truck een gelijkmatig verdeelde last heeft, is er geen probleem. Maar wanneer op distributiepunten vracht aan de achterkant wordt weggehaald, is er niets om de vracht dicht bij de cabine te compenseren. Hierbij kan de vooras van een bakwagen, of de aandrijfas van een trekker, gemakkelijk overbelast raken.

“Dankzij de sterkere vooras kan de chauffeur zo efficiënt en snel mogelijk laden en lossen. Ook hierdoor gaat de productiviteit omhoog,” voegt Johan Eknander toe.

Lager en zwaarder

Johan Eknander kent geen andere truck die de combinatie van de lage chassishoogte en het hoge laadvermogen van de nieuwe Volvo FM evenaart. En hij lijkt zich ook niet veel zorgen te maken over de concurrentie. “Het is veel werk: verstevigde asnaven, sterkere veren en nieuwe ontwerpcriteria om de extra belastingen aan te kunnen. We hebben ook samengewerkt met leveranciers om banden en velgen te ontwikkelen voor een grotere belasting met een lager profiel.”

Wat voor transporteurs kunnen van de verbeteringen profiteren? “Voor alle transporteurs die hun trucks tot het uiterste moeten belasten, is de Volvo FM een voordeel,” concludeert hij.

Blader door de volledige chassisspecificaties

6
Asbelasting