Volvo FM - Remmen 1

Volvo FM

De Volvo FM zet de toon voor regionale distributie en de lange afstand.
 

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton

Chassishoogte:
XL, L, M, H

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

Remmen

Meer effect bij het remmen
Het remsysteem omvat EBS-schrijremmen met als optie ESP of de beproefde remmen met Z-nok als alternatief.

Deze mogelijkheden kunnen worden aangevuld met uiterst efficiënte hulpremmen zoals de VEB/VEB+ (Volvo Engine Brake) en een retarder.

EBS is een elektronisch geregeld remsysteem met schijfremmen. Een schijfremsysteem dat elektronisch wordt geregeld via het elektrische systeem van de truck heeft vele voordelen. Trommelremmen met Z-nok worden voornamelijk gebruikt bij trucks met bladvering.

  • Compact retarder - geïntegreerd in I-Shift en handgeschakelde versnellingsbakken, biedt continue beschikbaarheid van een grote remkracht, zelfs tijdens het schakelen tussen versnellingen. Het totale remeffect met de retarder hangt af van het motormodel en de apparatuur, zoals EPG/VEB/VEB+
  • Hoofdretarder - geïntegreerd in Powertronic en biedt continue toegang tot een grote remkracht, zelfs tijdens het schakelen tussen versnellingen. Het totale remeffect met de retarder hangt af van het motormodel en de apparatuur, zoals EPG/VEB/VEB+
Volvo Engine Brake
De Volvo FM kan worden voorzien van VEB+, de vermaarde motorrem van Volvo. Dankzij het intelligente en gepatenteerde ontwerp produceert de motorrem een indrukwekkend vermogen van maximaal 375 kW (met D13C). Dit vertaalt zich in een verbeterde veiligheid op de weg en verminderde slijtage aan de wielremmen.