Volvo FE

Misschien wel de meest veelzijdige truck ter wereld.

Max. voertuiggewicht:
19-26 ton

Wielbasissen:
Bakwagen: 3200-6800 mm
Trekker: 3500-3900 mm

Motoren:
240, 260, 300, 340 pk

Cabine met lage instap

Slechts één trede

Deze truck past perfect bij taken als vuilnis ophalen, gemeentelijke diensten of distributie. Als u meerdere keren per dag in en uit de cabine moet klimmen en uw knieën wilt sparen. Als u ruimte wilt voor vier mensen, uitstekend zicht, prima comfort en rijeigenschappen waarmee u makkelijk uw weg vindt door het drukke stadsverkeer.

Nieuw is de Volvo FE cabine met lage instap

Doorloopcabine met lage instap
De eerste en enige trede is slechts 54 cm boven het wegdek. Wanneer u kiest voor de knielfunctie, wordt de instaphoogte met nog eens 10 cm verlaagd.

De deur heeft een openingshoek van 90°. Binnen ziet u een geheel vlakke vloer, waardoor u zich gemakkelijk en comfortabel door de cabine kunt verplaatsen. De hoogte tussen vloer en dak is 1,6 meter.

Plek voor vier personen
De Volvo FE LEC biedt volop ruimte aan bemanning en persoonlijke bezittingen. De cabine kan worden uitgerust met twee of vier stoelen, elk met een driepuntsgordel.

Goed zicht naar alle richtingen
Een brede voorruit met grote, goed geplaatste ramen, achteruitkijkspiegels en spiegels voor dichtbij leveren uitstekend zicht rondom en geven goed contact met het omringende verkeer. Als optie kan de cabine worden uitgerust met een laag raampje in het passagiersportier en raampjes achter de B-stijl aan weerskanten.

Gebouwd voor stadsvervoer
De Volvo FE LEC is gebouwd voor stadsverkeer dat zich kenmerkt door snel optrekken en frequent stoppen en wegrijden. De motor produceert een hoog koppel vanaf lage toerentallen en reageert alert op het gaspedaal. Het schakelen verloopt soepel en comfortabel via een automatische Allison-transmissie met 6 versnellingen.

 Zelfs in nauwe straatjes is manoeuvreren met de truck eenvoudig, vooral als u kiest voor de 6x2-variant met gestuurde naloopas. De Volvo FE LEC is uitgerust met de nieuwste generatie uiterst efficiënte en snelwerkende EBS-remmen die voldoen aan de stringente veiligheidseisen van Volvo.

Laag brandstofverbruik en lage emissies
De Volvo FE LEC is voorzien van de Volvo 7 liter-motor met een vermogen van 300 of 340 pk. Beide versies leveren een uiterst efficiënte verbranding, wat tot uiting komt in de lage brandstofkosten en lage emissies. Net als de overige versies van de Volvo FE, is de Volvo FE LEC goedgekeurd volgens Euro 5.

Een echte Volvo FE
De Volvo FE LEC heeft voor 95% dezelfde onderdelen als de andere varianten in de Volvo FE-reeks. Dit betekent dat de wagen profiteert van dezelfde snelle levering van onderdelen en dat onderhoud eenvoudig is. En bovendien is de volledige Volvo FE LEC als voertuigtype goedgekeurd voor heel Europa.