Volvo FMX

De Volvo FMX is echt een beest, geconstrueerd en gebouwd voor de zwaarst mogelijke omstandigheden voor trucks. En nog een beetje meer.

Max. treingewicht:
18 tot 48 ton

Chassishoogte:
Constructie of weguitvoering 

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

De Volvo FMX

Alles aan de Volvo FMX zegt “heavy duty”. Deze truck is speciaal ontworpen voor zware bouwtaken, zoals in steengroeves en mijnen, een domein waar andere trucks het gewoon laten afweten. Er is niets elegant aan deze truck. Maar dat betekent niet dat de FMX geen zwaargewicht is in details. Van de voorste trekbalk die 25 ton aankan, tot de aandrijflijn, de zuinige I-Shift-versnellingsbak, en de eenvoudig te vervangen koplampen met beschermingsnet (optioneel), is deze truck gebouwd om elke dag opnieuw in de zwaarste omstandigheden te kunnen werken. Zes cilinders leveren maximaal 500 pk zodat u altijd vermogen overhoudt. We bevelen deze truck aan voor de zwaarste, ruwste werkomstandigheden waar alleen de sterkste overleeft.

as

Assen voor elke gelegenheid

Zware ladingen. Veeleisend terrein. Bouwtaken stellen hoge eisen aan assen en tandemstellen. Voor de Volvo FMX kunt u kiezen uit een uitgebreide reeks asconfiguraties, waarmee de truck eenvoudig voor zelfs de zwaarste transporttaken kan worden uitgerust. U hoeft dus nooit bang te zijn dat u in de modder vast komt te zitten.

 

chassis

Een chassis waarop u kunt vertrouwen

Het chassis van de Volvo FMX is ontworpen om extreme omstandigheden te doorstaan. De U-vormige chassisbalken en dwarsliggers geven maximale kracht met een laag gewicht, terwijl de V-vormige reactiesteunen en reactiestangen van het tandemstel bestand zijn tegen aanzienlijke krachten.

 

extra

FMX – van alles wat extra

Om uw Volvo FMX nog specialer te maken kunt u de truck aanpassen met van alles, van verwarmde buitenspiegels tot een eersteklas audiosysteem met mp3-aansluiting. Er zijn vijf pakketten voor de Volvo FMX met een keuze uit de beste opties: Driver, Visibility, Audio, Personal Safety & Security en Off Road FMX.

 

Een Volvo FMX aanschaffen – hoe en waarom

Dealer zoeken

Geïnteresseerd in het aanschaffen van een Volvo FMX? Voor het kiezen van de ultieme transportoplossing voor uw bedrijf kunt u het beste een afspraak maken met iemand die betrokken is bij het hele proces van het kopen en bezitten van een Volvo-truck. Samen kunt u de specificatie opstellen, de beste financiële deal bespreken en kiezen wat de beste onderhoudsovereenkomsten zijn als uw truck eenmaal op de weg is.

De Volvo FMX kan worden uitgerust met deze configuraties.

Cabines Motoren Transmissie Achterassen
Cabines Volvo FMX Motoren Volvo FMX Transmissies Volvo FMX Achterassen Volvo FMX
Dagcabine
Slaapcabine
Globetrotter-cabine
D11C (330, 370, 410 of 450 pk)
D13C (380, 420, 460 of 500 pk)
I-Shift
Handgeschakelde versnellingsbak
Powertronic (automatisch)
Enkele reductie
(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 44–70 ton)

Naafreductie
(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 70–100 ton)