Novi Volvo FE

Vaš fleksibilni radni partner koji pruža izuzetna vozna svojstva i prvoklasnu produktivnost.

Tegljač 4×2; klasični kamion 4x2, 6x2 ili 6x4

D8K (250, 280 ili 320 KS)

Približava se nešto jedinstveno.

Mi u kompaniji Volvo Trucks vjerujemo da svaki član porodice ima nešto sebi svojstveno. U tom smislu, kabina kamiona Volvo FE izdvaja se iz mase po vanjskom izgledu. To je vozilo koje vam uliva samopouzdanje, a njegov uravnotežen i uglađen prednji kraj definiše ga kao najkvalitetnije vozilo u klasi.  


Nova metalna oznaka kamiona Volvo FE

Budite ponosni što vozite Volvo.

Novi dizajn daje kamionu Volvo FE jedinstven karakter i potpuno savremen izgled, uz još optimalniju funkcionalnost. Patentirana LED svjetla u obliku slova V jedna su od najuočljivijih karakteristika. Prednja maska sa mrežom u obliku saća povećava protok zraka i olakšava hlađenje motora i postupak naknadne obrade. Prestižni Volvo simbol se nalazi visoko na prednjem kraju vozila, bliže vozaču. Volvo FE – sve u svemu, kamion na dobrom glasu.


Ojačana kabina

Robustan, bezbjedan eksterijer.

Kao što ste mogli očekivati, Volvo FE je zadovoljio najstrože testove kako bi pokazao da je najbezbjednije vozilo u klasi. Garantovano zadovoljava najstrože standarde za zaštitu na cesti, što smo dokazali tako što smo ga testirali prema jedinstvenom švedskom testu na udar. Ovaj najstroži test bezbjednosti na svijetu razvijen je kako bi oponašao sile koje nastaju pri raznim nesrećama.


Aeronamički dizajn

Aerodinamički dizajn.

Kabina kamiona Volvo FE izvana je aerodinamički oblikovana i blago zaobljena u cilju smanjenja otpora zraka. Osim što štedi gorivo, poboljšava vozne karakteristike kamiona.

Pročitajte više o dizajnu kamiona Volvo FE


Zaštita od podlijetanja kamiona Volvo FE

Zaštita od podlijetanja spasava živote.

Volvo je prvi proizvođač koji je počeo proizvoditi prednju zaštitu od podlijetanja mnogo prije nego što je postala obavezna. Prednja i zadnja zaštita od podlijetanja razvijene su kako bi učesnici u saobraćaju bili maksimalno bezbjedni i one sprječavaju da se manja vozila zaglave ispod kamiona u slučaju sudara.

Galerija slika eksterijera