S Aerodinamičnim paketom, zahvalni prijevoznici štede do 8 posto goriva

Čak i bez usmjerivača zraka (spojlera)  kamioni Volvo poznati su po najboljoj aerodinamici u ovom privrednom segmentu. Isto tako stoji da se većina kamiona Volvo prodaje s tvornički montiranim usmjerivačima zraka koji smanjuju otpor vjetra za kamion – i troškove goriva za prijevoznika. S kompletnim Aerodinamičnim paketom ova ušteda goriva može doseći čak 8 posto.

every drop counts

ŠTO JE ZAPRAVO TURBULENCIJA?
Čak i u idealnim uvjetima bez imalo vjetra, kamion koji vozi autocestom brzinom od 80 km/h stvara svoj vlastiti protuvjetar. Sama kabina ima vrlo aerodinamičan oblik, ali ovisno o tipu i veličini priključene prikolice ili karoserijske opreme, mogu nastati snažne turbulencije nakon što zrak prođe kabinu i dođe do prikolice. Optimizacijom protoka zraka u ovim područjima, usmjerivači zraka mogu uvelike eliminirati turbulenciju te omogućiti kamionu da uđe u vjetar s minimalnim otporom.

Aerodinamični paket sastoji se od tri tipa usmjerivači zraka: krovni, bočni i spojler šasije. Testovi su pokazali da već i sami krovni i bočni usmjerivači zraka mogu postići uštedu goriva sve do 8 posto. Zajedno sa suknjicama šasije isti testovi pokazali su potencijal uštede goriva od gotovo 9 posto.

KOLIKO GLATKO VOZI VAŠ VOZNI PARK?
Većina prijevoznika koji voze kamione Volvo već je otkrila barem neke prednosti usmjerivača zraka. Kompletan Aerodinamični paket sada je raspoloživ za kamione Volvo s još širim izborom međuosovinskih razmaka. Krovni usmjerivači zraka su fiksni ili podesivi, ovisno o visini vozila, visini šasije i veličinama guma.

Nadalje, testovi pokazuju da se moguće uštede smanjuju za 1 posto, kad se krovni usmjerivač zraka montira 5 cm prenisko ili 10 cm previsoko, što je dobar razlog za njihovu ugradnju već pri proizvodnji.
Every Drop Counts 
every drop counts

AERODINAMIKA – SVEOBUHVATNI PAKET
Aerodinamični usmjerivač zraka za krov i stražnje strane individualno su prilagođeni svakoj pojedinoj kabini i raspoloživi su za sve modele.

Aerodinamični spojleri šasije – koje još više smanjuju otpor zraka – raspoložive su za sljedeće međuosovinske razmake:

  • TEGLJAČ 4X2, RAD-A4, WB3700 I WB3800
  • TEGLJAČ 6X2, RADT-A8, WB3400 I WB3700
  • TEGLJAČ 6X4, RADD-A8, WB3400