Šasija Volva FL

Šasija koja savršeno odgovara vašim potrebama

Šasija novog kamiona Volvo FL konstruirana je samo za jednu svrhu: fleksibilnost. Sada je fleksibilnija no ikada prije. S 10 do 18 tona, pogonom 4×2 ili 4×4 i još mnogo različite opreme i funkcija, spreman je za život u gradskom okruženju bez obzira na zadatak koji ćete mu povjeriti.


Visine šasije, otprilike

  • Niska: 810–830 mm
  • Srednja: 860 mm
  • Visoka: 950 mm
  • Posebno visoka: 960 mm
  • Iznimna visina: 1175 mm
Međuosovinski razmaci
  • 3250–6800 mm

Pogledajte potpune specifikacije šasije

Asortiman modela Volvo FL

Od 10 tona i više

Ponuda šasija za model Volvo FL sada je proširena i uključuje lagane varijante bruto težine od 10 i 12 tona. To znači da postoji širok izbor kombinacija modela, od 10 do 18 tona.

Pogledajte potpune specifikacije šasije

Volvo FL 4x4

Dostupan s pogonom na četiri kotača

Vaši zadaci ponekad zahtijevaju napuštanje savršenih gradskih ulica? Odaberite potpuno novi Volvo FL 4×4. Ima vuču i razmak od tla potrebne za jednostavan rad u težim uvjetima. Savršen servisni kamion ili namjensko vozilo za gradske komunalne zadatke.

Saznajte više o modelu Volvo FL 4×4


Prilagođena šasija Volva FL

Prilagođena ili serijska.

Šasija Volva FL može se naručiti sa standardnim rasporedom ili se može prilagoditi vašim specifičnim potrebama. Zahvaljujući Volvo uputama za proizvođače karoserijske opreme (VBI), vremena za provedbu narudžbe karoserijske opreme znatno su skraćena. Osim toga, dobit ćete savršeni kamion sa savršenom nadogradnjom, prilagođen vašim specifičnim poslovnim potrebama i to u najkraćem mogućem roku.


Šasija Volva FL, odozgo

Jednostavna nadogradnja.

Kako bi se olakšao posao proizvođača karoserijske opreme, u okvir šasije mogu se ugraditi različiti nosači. Moguće je specificirati kombinacije koje će zadovoljiti bilo kakve zahtjeve i odgovarati svakoj potrebnoj nadogradnji.

Pročitajte više o fleksibilnosti šasije


Ikona servisa

Prednje osovine koje ne treba održavati.

Ovisno o zahtjevima opterećenja, raspoloživa je paleta četiri različite prednje osovine s nosivošću od 4,0 do 7,1 tone. Upravljana prednja osovina modela Volvo FL s pogonom na četiri kotača ima nosivost od 5,6 tona.


Volvo FL, iz profila

Izbor ovjesa.

Ovisno o osovinskom opterećenju, tu su različite alternative ovjesa kako za prednje, tako i za stražnje osovine: zračni ovjes ili ovjes s lisnatom oprugom, ili pak kombinacija ovo dvoje.


Veličine kotača Volva FL

Veličine kotača.

Za paletu Volva FL tu su tri različite veličine kotača. Za manje kamione s motorom D5K dostupni su kotači od 17,5" ili 19,5", dok se 6-cilindarski model D8K nudi u kombinacijama kotača od 19,5" ili 22,5" za teže verzije.


Volvo FL za komunalne djelatnosti

Spremni za pometanje ulica.

Svoju šasiju modela Volvo FL sada možete tvornički opremiti za primjenu u komunalnim djelatnostima. Uklonit ćemo svu montažnu opremu za šasiju (u stražnji dio kabine i unutar okvira šasije) kako bismo napravili prostor za nadogradnju koja vam je potrebna.

Pogledajte potpune specifikacije


Brz odziv kočnica

Brz i siguran odziv kočnica.

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. Sustav disk kočnice EBS (elektronički upravljani kočni sustav) pruža kako brži, tako i sigurniji odziv te pridonosi manjem trošenju kočnica. Sustav uključuje funkcije kao što su antiblokirne kočnice (ABS), blokada diferencijala i kombinirano kočenje.


Elektronički upravljani ovjes

Lak, brz utovar.

Elektronički upravljani ovjes (ECS) može se koristiti za regulaciju visine zračnog ovjesa, preko prekidača na instrumentnoj ploči ili upravljačke kutije, kako bi se pronašla odgovarajuća visina za utovarnu platformu.