Šasija Volva FL

Opremljena za život u gradskom okruženju.

Šasija Volva FL konstruirana je samo za jednu svrhu: fleksibilnost. Suočena s poteškoćama i zahtjevima poslova gradske distribucije, s teškim teretima, uskim zavojima i dugotrajnom uporabom, svaki put uspješno odgovara na izazov. Posebice ako je još detaljnije specificirate.

Visine šasije, otprilike

  • Niska: 810–830 mm
  • Srednja: 860 mm
  • Visoka: 950 mm
  • Posebno visoka: 960 mm
Međuosovinski razmaci
  • 3250–6800 mm

Pogledajte potpune specifikacije šasije


Prilagođena šasija Volva FL

Prilagođena ili serijska.

Šasija Volva FL može se naručiti sa standardnim rasporedom ili se može prilagoditi vašim specifičnim potrebama. Zahvaljujući Volvo uputama za proizvođače karoserijske opreme (VBI), vremena za provedbu narudžbe karoserijske opreme znatno su skraćena. Osim toga, dobit ćete savršeni kamion sa savršenom nadogradnjom, prilagođen vašim specifičnim poslovnim potrebama i to u najkraćem mogućem roku.


Šasija Volva FL, odozgo

Jednostavna nadogradnja.

Kako bi se olakšao posao proizvođača karoserijske opreme, u okvir šasije mogu se ugraditi različiti nosači. Moguće je specificirati kombinacije koje će zadovoljiti bilo kakve zahtjeve i odgovarati svakoj potrebnoj nadogradnji.

Pročitajte više o fleksibilnosti šasije


Ikona servisa

Prednje osovine koje ne treba održavati.

Ovisno o zahtjevima opterećenja, raspoloživa je paleta od tri različite prednje osovine koje ne zahtijevaju nikakvo održavanje. Za kamione s motorom D5K, maks. kapacitet opterećenja je 4,5 tona, dok kamioni opremljeni motorom D8K imaju kapacitete opterećenja između 4,5 i 7,1 tone.


Volvo FL, iz profila

Izbor ovjesa.

Ovisno o osovinskom opterećenju, tu su različite alternative ovjesa kako za prednje, tako i za stražnje osovine: zračni ovjes ili ovjes s lisnatom oprugom, ili pak kombinacija ovo dvoje.


Veličine kotača Volva FL

Veličine kotača.

Za paletu Volva FL tu su tri različite veličine kotača. Za malu, optimiziranu 12-tonsku inačicu sa 4-cilindarskim motorom, veličina kotača iznosi 17,5" dok za teže kamione sa 6-cilindarskim motorima možete birati između 19,5" i 22,5".


Brz odziv kočnica

Brz i siguran odziv kočnica.

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. Sustav disk kočnice EBS (elektronički upravljani kočni sustav) pruža kako brži, tako i sigurniji odziv te pridonosi manjem trošenju kočnica. Sustav uključuje funkcije kao što su antiblokirne kočnice (ABS), blokada diferencijala i kombinirano kočenje.


Elektronički upravljani ovjes

Lak, brz utovar.

Elektronički upravljani ovjes (ECS) može se koristiti za regulaciju visine zračnog ovjesa, preko prekidača na instrumentnoj ploči ili upravljačke kutije, kako bi se pronašla odgovarajuća visina za utovarnu platformu.