Volvo FE Hybrid

Jatkuvaa päästöjen pienentämistä

Viimeksi kuluneen 20 vuoden aikana Volvo Trucks on onnistunut pienentämään uusien kuorma-autojen typpioksidipäästöjä 75 ja hiukkaspäästöjä 85 prosenttia. Työ on kuitenkin vielä kesken. Volvo FE Hybrid on ensimmäinen rinnakkaishybridimme. Sähkömoottoritilassa sillä voidaan ajaa täysin päästöttömästi. Ja kun myös dieselmoottorin käyttö lasketaan mukaan, hiilidioksidipäästöjä voidaan silti pienentää jopa 30 prosenttia.


Hiilidioksidivapaat kuljetukset

Hiilidioksidivapaat kuljetukset

Volvo FE Hybridin dieselmoottoria voidaan myös käyttää uusiutuvalla biopolttoaineella. Kuljetustyö on tällöin täysin hiilidioksiditonta, mikä tasoittaa tietä kestävään kehitykseen perustuville kuljetuksille.

Mukavan meluton

Mukavan meluton

Kun Volvo FE Hybridiä kiihdytetään ja käytetään joutokäynnillä, sen melutaso puolittuu. Sähkömoottoritilassa Volvo FE Hybridi on melkein äänetön. Siksi kuorma-auto sopii ihanteellisesti jätehuoltoon ja muuhun sellaiseen kaupunkikäyttöön, jossa häiriöttömyys on tärkeää.

Pienet

Pienet päästöt

Kuorma-autojen päästöstandardeissa määritetään hyväksyttävät raja-arvot EU-jäsenvaltioissa myytävien uusien kuorma-autojen päästöille. Euro 5 -standardin mukaan kuorma-auton dieselmoottorin typpioksidipäästöt (NOX) saavat olla enintään 2,0 grammaa / kWh ja pienhiukkaspäästöt (PM) 0,02 grammaa / kWh. Volvo FE Hybridisi 7-litrainen dieselmoottori on näiden standardien mukainen.