Volvo FE:n voimansiirtolinja

Tehoa ja suorituskykyä tarpeen mukaan.

Monipuolisuutta, tehoa ja nopeaa vastetta – vieläpä ympäristölle ystävällisemmin. Voimansiirtolinja takaa suorituskyvyn, minkä ansiosta Volvo FE on ehdoton ammattilaisen työväline kaupunki- ja aluekuljetuksiin.

Uusinta konetekniikkaa sisältävä Volvo FE on täydellinen pitkän aikavälin investointi, jolla taataan mahdollisimman hyvä käyttöaste ja toiminnan tuottavuus.
 


Volvo D8K
– kaikki mitä voit toivoa Volvon moottorilta.
Volvo D8K on täysin uusi kuusisylinterinen 8-litrainen moottori, jonka tehovaihtoehdot ovat 250, 280 ja 320 hv. Se sopii täydellisesti yhteen Volvo FE:n kanssa, tarjoten optimaalista mukautettavuutta ja huippusuorituskykyä.

Volvon kehittämä ja valmistama D8K-moottori tuottaa erinomaisen tehon ja väännön ja sisältää myös jälkikäsittelyjärjestelmän, joka täyttää kaikkein tiukimmatkin päästöstandardit kirkkaasti. Moottori tuottaa myös salamannopean vasteen – vaikkapa vilkkaassa kaupunkiliikenteessä.

Lue lisää Volvon dieselmoottoreista
Vaihteistot
Käsivälitteisten vaihteistojen käyttöä avustaa tehostin. Lyhyt vaihteenvalitsin on sijoitettu moottoritunnelin päälle sekä käsivälitteisissä että automaattisissa vaihteistoissa. Automaattivaihteistoa käytetään painikkeilla. Kaikkiin vaihteistoihin on saatavana voimanotto.

Taka-akselit
Volvo FE -kuorma-autoon on saatavana neljä erilaista taka-akselia. Akselipaino on akselimallista riippuen 13–23 tonnia. Kaikissa akseleissa on tasauspyörästön lukko vakiona.

Lue lisää voimansiirtolinjan erittelyistä


Volvo FE CNG Driveline

Käyttövoimana on metaanikaasu, mutta sama ajettavuus kuin perinteisellä Volvo FE:llä

Volvo FE CNG (paineistettu maakaasu) on varustettu uudella 9 litran moottorilla, joka käyttää pelkästään metaanikaasua voimanlähteenä. Moottorissa käytetään kipinäsytytteistä tekniikkaa, joka soveltuu erittäin hyvin paljon käynnistyksiä ja pysäytyksiä sisältävään lyhyiden matkojen ajoon. Täysautomaattisen vaihteiston ansiosta Volvo FE CNG tarjoaa saman erinomaisen tehokkuuden ja ajettavuuden kuin perinteinen Volvo FE. Kuorma-auton automaattivaihteisto tuottaa nopeamman voimansiirtolinjan vasteen.Lue lisää aiheesta Volvo FE CNG


I-Shift -vaihteisto

I-Shift -vaihteisto. Se on viimein saapunut.

I-Shift -vaihteiston ajokokemusta kuvaillaan usein vaivattomaksi. Koska kytkinpoljinta ei ole, voit keskittää huomiosi kahteen muuhun polkimeen. I-Shift valitsee aina oikean vaihteen puolestasi kehittyneen älykkyytensä avulla – automaattisesti ja nopeasti. Ohjelmisto puolestaan vaihtaa taitavammin kuin paras kuljettaja.

Jos kuitenkin haluat tehdä itse enemmän, ole hyvä vain. Vaihteenvalitsimen painikkeilla voit ottaa ohjat ja vaihtaa manuaalisesti.

Lue lisää Volvo FE:n I-Shift -vaihteistosta


Euro 6

Euro 6.

Me Volvo Trucksilla katsomme, että Euro 6 on vain eräs välietappi. Kun polttoaineenkulutusta pienennetään, päästöjen kokonaismäärä pienenee vielä enemmän – ja samalla sinä hyödyt pienentyneistä kustannuksista.


Volvo Trucksin huoltovälit

Huoltovälit ja ylläpitotarpeet säilyvät ennallaan.

Volvo FE:n omistajien ei tarvitse olla huolissaan ajoneuvojensa huoltoväleistä tai ylläpitotarpeiden lisääntymisestä huolimatta siitä, että Euro 6 -standardin myötä moottoreihin ja huoltohenkilöstöön kohdistuu aiempaa enemmän vaatimuksia. Huoltoväleihin ja ylläpitotarpeisiin ei tule muutoksia.


Volvo FE:n vaihteisto

Mantramme on monipuolisuus.

Volvo FE -kuorma-autoon on saatavana sekä käsivälitteinen että automaattinen vaihteisto. Niistä voit valita omiin ajo-olosuhteisiisi sopivamman.

Käsivälitteisessä vaihteistossa on joko kuusi tai yhdeksän vaihdetta. Kuusivaihteinen versio sopii kaupunkiajoon, yhdeksänvaihteinen suurta suorituskykyä vaativaan ajoon ja erikoissovellusten käyttämiseen.

Automaattinen vaihteisto on erittäin käytännöllinen ajotehtävissä, joihin liittyy toistuvaa pysähtelyä ja liikkeellelähtöä. Se toimii erittäin hyvin yhdessä Volvo FE:n ja D8K-moottorin kanssa.

Lue lisää monipuolisuudesta ja tehokkuudesta