Az új Volvo FE

Az Ön sokoldalú munkatársa, amely kiemelkedő vezethetőséget és első osztályú termelékenységet kínál.

4×2-es vontató; 4×2-es, 6×2-es vagy 6×4-es merevalváz

D8K (250, 280 vagy 320 LE)
Volvo FE Hajtáslánc

Erő és teljesítmény szükség szerint.

Rugalmasság, erő, gyors reakció – és kedvesebb a környezethez. A Volvo FE hajtáslánca biztosítja azt a teljesítményt, amely elengedhetetlen munkaeszközzé teszi a járművet a városi és regionális áruszállításhoz.

A Volvo FE a legújabb műszaki technológiák alkalmazásával tökéletes hosszú távú befektetést jelent, ha szeretné biztosítani a maximális üzemidőt és termelékenységet vállalkozása számára.
 


A Volvo D8K
– Minden, amit egy Volvo motortól elvár.
A Volvo D8K motor egy teljesen új hathengeres, 8 literes motor, 250, 280 és 320 lóerős teljesítményszinttel. Ez nagy teljesítményével és optimális alakíthatóságával tökéletesen illeszkedik a Volvo FE-hez.

A Volvo által kifejlesztett és megépített D8K motor kiemelkedő teljesítményt és nyomatékot biztosít, illetve egy olyan utánkezelő rendszert, amely könnyen megbirkózik a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási szabványokkal is. A motor emellett villámgyors reakciókat nyújt – például sűrű városi forgalomban.

Bővebb információk a Volvo dízelmotorokról
Sebességváltók
A manuális sebességváltók szervórásegítéssel működtethetők. A rövid váltókar a motorsátorra került, a manuális és az automatikus sebességváltók esetében egyaránt. Az automatikus sebességváltó nyomógombokkal vezérelhető. Valamennyi sebességváltó felszerelhető mellékhajtással.

Hátsó tengelyek
Négy különböző hátsó tengely rendelhető a Volvo FE-hez. A tengelyek legnagyobb teherbírása 13 és 23 tonna közötti. Valamennyi tengely alapkivitelben rendelkezik differenciálzárral.

Bővebb információk a hajtáslánc-specifikációkról


Volvo FE CNG Driveline

Metángázzal üzemel, de a hagyományos Volvo FE rugalmassága mellett

A Volvo FE CNG (Compressed Natural Gas, Sűrített földgáz) egy új 9 literes, tisztán metángázzal üzemelő motorral készül. A motor gyújtógyertyás technológiát alkalmaz, rendkívül alkalmassá téve a teherautót a gyakori megállással, illetve elindulással járó rövid távú alkalmazásokra. Teljesen automatikus sebességváltójának köszönhetően a Volvo FE CNG a hagyományos Volvo FE kiemelkedő rugalmasságát és termelékenységét kínálja. Automatikus sebességváltója a hajtáslánc gyorsabb reakcióit is biztosítja.

Bővebb információk a Volvo FE CNG


I-Shift sebességváltó

I-Shift. Végre megérkezett!

A I-Shift vezetési élményét gyakran megerőltetés nélküliként jellemzik. A kuplungpedál nélkül biztonságosan hátradőlhet, és a másik kettőre koncentrálhat. Az I-Shift beépített intelligenciáját felhasználva mindig gyorsan és automatikusan kiválasztja Önnek a megfelelő fokozatot. A szoftver pedig olyan kapcsolási készségeket biztosít, amelyekre még a legjobb sofőrök sem képesek.

Ha mégis nagyobb befolyást szeretne, megteheti. A fokozatválasztón elhelyezett gombokkal közbeléphet, és kézzel is kapcsolhatja a fokozatokat.

Bővebb információk a Volvo FE-hez rendelhető I-Shiftről


Euro 6

Euro 6.

A Volvo Trucks számára az Euro 6 csak egy lépés az úton. Az üzemanyag-fogyasztás csökkentésével tovább mérsékelnünk a teljes károsanyag-kibocsátását – Ön pedig élvezheti a költségek csökkenését.


Volvo Trucks szervizintervallumok

A szervizintervallumok és a karbantartási követelmények változatlanok.

A Volvo FE tulajdonosainak nem kell járműveik szervizintervalluma vagy karbantartási kötelezettségei miatt aggódnia az Euro 6 motorokkal és szervizszemélyzettel szembeni nagyobb követelményei ellenére sem. Ezek a követelmények nem változtak.


Volvo FE sebességváltó

A rugalmasság a mantránk.

A Volvo FE manuális és az automatikus sebességváltóinak kínálatából kiválaszthatja azt, amelyik a leginkább megfelel üzemeltetési körülményeinek.

A manuális sebességváltók hat vagy kilenc fokozattal készülnek, a városi közlekedés, illetve a nagy teljesítményt igénylő munkavégzés követelményeinek megfelelően.

Az automatikus sebességváltó rendkívül hasznos gyakori megállásokkal és elindulásokkal járó feladatok esetén, és különösen jól illik a Volvo FE D8K motorjához.

Bővebb információk a sokoldalúságról és a hatékonyságról