Az új Volvo FM fényszórói

A jövő fényesnek tűnik.
Akárcsak a kanyarok és a fordulók.

A biztonságos közlekedéshez megfelelő világításra van szüksége. A Volvo FM fényszóróit továbbfejlesztették és számos új jellemzővel ruházták fel:

  • Továbbfejlesztett távolsági fényszóró
  • Dinamikus fényszórók
  • Továbbfejlesztett statikus kanyarkövető fényszórók
  • Megközelítő világítás
A fenti összehasonlítás az alapkivitelű halogén fényszórók világítási mintáit ábrázolja.

Kiemelkedő távolsági fényszóró.

Éjszakai vezetéskor különösen jó barát a Volvo FM. A fényszórók erős fénycsóvát biztosítanak, így időben észreveheti, hogy mi történik az úton. Ami pedig legalább ennyire fontos, hogy a többi közlekedő számára is kitűnik a sötétből.

Dinamikus fényszórók

Dinamikus fényszórók.

Elsőként az új Volvo FH-ban mutatkozott be – immár a Volvo FM-hez is rendelhető. Lehetővé teszi, hogy a tompított fényszóró az utat követve pásztázzon. Ha kanyarodik, a fényszórók is így tesznek. Kanyargós útszakaszon ez jelentősen növeli a belátható területet.

Statikus kanyarkövető fényszórók

Statikus kanyarkövető fényszórók.

Amikor lelassít, hogy beforduljon valahová a sötétben, segítségére lesznek a továbbfejlesztett statikus kanyarkövető fényszórók. Amint bekapcsolja az irányjelzőt, a jármű oldalsó közvetlen környezetének megvilágításával segítenek Önnek, hogy észrevegye a védtelen közlekedőket.

Megközelítő világítás

Megközelítő világítás.

Éjszaka a teherautóhoz közeledve csak nyomja meg a gombot a kulcs távirányítóján. A külső és a belső világítás bekapcsol, így könnyen megtalálhatja és biztonságosan beszállhat teherautójába.

Sötétedés-érzékelő

Bekapcsol sötétedéskor és kikapcsol virradatkor. Automatikusan.

A tompított fényszórók opcionálisan automatikus aktiválással is rendelhetők. Akárcsak a modern személyautókon, egy szenzor érzékeli a tompított fényszóró aktiválásának szükségességét, s megteszi ezt Ön helyett. Amint a fényviszonyok lehetővé teszik, automatikusan visszakapcsol a nappali menetvilágításra.

Új Volvo FM fényszóró részletek
1. Oldalsó irányjelző

2. Távolsági fényszóró

3. Tompított fényszóró

4. Helyzetjelző és nappali menetfény

5. Irányjelző

6. Kiegészítő fényszórók
Hely statikus kanyarvilágítással kiegészített ködfényszórók vagy kiegészítő szúrófények számára.