Volvo FM tengelyterhelés
A nehézsúly
bajnoka

A teherbírás növekedése eltérő, de sok tengely legalább egy tonnával többet bír. Ez megnyitja a kaput a nagyobb megbízások és a hatékonyabb rakodás felé.

Az erősebb tengelyek az alacsonyabb alvázmagasságokkal együtt lehetővé teszik az üzemeltetők számára, hogy nagyobb, terjedelmesebb és nehezebb rakományokat is elszállíthassanak. Megkönnyítik továbbá, hogy a jogszabályi előírások keretein belül maradjanak.

Olyan alacsony alvázmagasság és nagy teherbírás, mint egyetlen másik teherautónál sem

A tengelyek gazdaságtana

Johan Eknander olyan mérnök, aki élvezettel foglalkozik a tengelykialakításokkal. Erről árulkodik a szikra is a szemében, miközben róluk beszél: „A tengelykialakítások lehetővé teszik az ügyfél számára az optimális megoldás megkeresését. Azt, amelyik lehetővé teszi olyan feladatok elvállalását, amelyre versenytársai nem képesek, és magasabb szintű gazdaságosságot kínál, mint a konkurenseké. Ezekkel az új tengelyekkel a megfelelő kialakítás egy dupláról szimpla első tengelyre történő váltást is jelenthet – tőkét, üzemanyagot és szervizköltségeket takarítva meg.”

A SUV-szállító

Elefánt egy Volvo FM tetejénA Volvo jól ismert alacsony alvázairól, de a tengelyek teherbírásának növelésével még sokoldalúbbá váltak a teherautók. Kiváló példa erre az új autószállító. A jármű a rendkívül alacsony alvázat és a nagyobb első teherbírást kombinálja. Ez a sokoldalúság pedig az alacsony fülke jóvoltából maradéktalanul kihasználható, például ha szabadidő-autókat kell a felső rámpán szállítani.

„Ugyanez az alapelv érvényes egy darus teherautóra is, amely alacsony felépítményt és alacsony alvázat igényel, így magas rakományt is szállíthat – például egy hajót” – teszi hozzá Jonas Odermalm, a Volvo építőipari szegmensért felelős igazgatója.

Kevesebb kárba veszett út

Jonas Odermalm tovább taglalja a nagyobb teherbírású tengelyek előnyeit. „Olykor elmegy felvenni egy konténert, és csak akkor észleli, hogy a terhelés úgy oszlik el, ami már meghaladná az első tengely teherbírását. Ekkor rakomány nélkül kell visszafordulnia. Most, hogy a laprugós első felfüggesztés teherbírása 10 tonna, ez ritkábban fordul majd elő.”

Jonas Odermalm

Csökkenő terhelés

Az erősebb tengelyek emellett segítenek a csökkenő terhelés problémáján is. Amikor a teherautó egyenletesen elosztott teljes terheléssel közlekedik, az nem jelent gondot. Majd, amikor például több helyre terítve az árut leszedik a hátul lévő rakományt, semmi nem marad, ami ellensúlyozná a fülkéhez legközelebbi rakomány tömegét. Ilyen esetben a merevalvázak első tengely – vagy a vontatók meghajtott tengelye – könnyen túlterhelődhet.

„Egy erősebb első tengely megkönnyíti a járművezető számára, hogy a leginkább időhatékony módon végezze el a fel- és lerakodást. Ez szintén javítja a termelékenységet” – teszi hozzá Johan Eknander.

Alacsony és sokat bír

Johan Eknander nem ismer más olyan teherautót, amely az új Volvo FM alacsony alvázmagasságának és nagy teherbírásának kombinációjához hasonlót tudna nyújtani. És látszólag nem is aggódik amiatt, hogy felzárkóznának a versenytársak. „Rengeteg munkába került: megerősített kerékagyak, erősebb rugók és új tervezési követelmények a nagyobb igénybevételnek megfelelően. A beszállítókkal is együttműködtünk olyan gumiabroncsok és keréktárcsák kifejlesztésében, amelyek alacsonyabb profil mellett nagyobb teherbírást kínálnak.”

Az üzemeltetők mely csoportja veheti tehát hasznát ennek a fejlesztésnek? „Bármelyik – bármikor is kell a határaiig megterhelni egy teherautót, a Volvo FM mindig előnyben lesz” – foglalja össze.

Böngéssze át az alvázak teljes specifikációját

6
Tengelyterhelés