Volvo FMX

Volvo FMX, egy korszerű, innovatív megoldásokkal teletömött és áttörő termékjellemzőkkel felvértezett építőipari teherautó.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 vagy 8×6

D11 vagy D13 (330-tól 540 LE-ig)
Volvo FMX I-shift
Jelentkezzen az összkerékhajtású I-Shiftért

Mostanáig meghajtott első tengelyes Volvo FMX rendelésekor választani kellett a manuális és a Powertronic automatikus sebességváltó között. A legújabb változtatások eredményeként azonban már I-Shift is választható valamennyi meghajtott első tengellyel rendelkező járműhöz.

A módosított I-Shift lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy 4×4, 6×6 vagy 8×6 hajtásképletű járműveiket is megrendelhessék a Volvo automatizált I-Shift sebességváltójával. Ennek segítségével bármikor választhatnak a kézi és az automatizált fokozatkapcsolás között. Csupán kisebb igazításokra volt szükség ahhoz, hogy az intelligens sebességváltó kompatibilis legyen a meghajtott első tengelyekkel. Astrid Drewsen a bővülő kínálat termékmenedzsere, amely a D11-es és a D13-as hajtásláncokat is magában foglalja.

Mindenhol, ahol az elakadás veszélye fenyegeti

Miért van erre szükség

„Ez azt jelenti, hogy a Volvo FMX nehéz és hegyvidéki terepeken is képes a legnépszerűbb sebességváltónk kényelmét és üzemanyag-hatékonyságát nyújtani. Ez különösen fontos nehéz körülmények között, illetve amikor sokat kell manőverezni. Lehetővé teszi a járművezető számára, hogy egy kicsit pihenjen, és az I-Shiftre bízza a munka egy részét. Ugyanakkor a lehető legkisebb üzemanyag-fogyasztást is biztosítja” –magyarázza Astrid Drewsen.

I-Shift sebességváltó

Gyorsan és simán

Az I-Shift már rendkívül népszerűvé vált a járművezetők körében azzal, hogy gyorsan és simán gondoskodik a fokozatváltásokról. És elég okos ahhoz, hogy tudja mikor kell átugrani fokozatokat. A rugalmasság azonban nem az egyetlen előnye, sima működése kisebb igénybevételt jelent a hajtáslánc és a gumiabroncsok számára, minimalizálva a karbantartási költségeket.

Mindkét világ legjobbja

„Továbbá mindig rendelkezésére áll a kézi üzemmód használatának lehetősége – például akkor, ha biztos akar lenni benne, hogy az adott fokozatban marad egy csúszós szakaszon. A legextrémebb körülmények közé természetesen továbbra is rendelhető Powertronic, valamint kézi kapcsolású sebességváltó. Általános építőipari alkalmazásra azonban ez az ideális sebességváltó. Mindkét világ számára a legjobb, a járművezetőnek – és az üzemeltetőnek egyaránt” – mondja Astrid Drewsen.

Optimális program

Az a tény, hogy az I-Shift a teherautó alkalmazási típusához igazítható, ideálissá teszi építőipari és off-road feladatokra. Az I-Shift építőipari programja egyebek mellett olyan üzemmódokat kínál, mint a rossz utakra szánt P+. Ez biztosítja, hogy a fokozatváltásokra magasabb motorfordulatszámnál kerüljön sor. Az építőipari opciók üzemanyag-megtakarító opciókkal is kombinálhatók. Az I-See így bármikor használható, amikor a teherautó úton van.

Astrid Drewsen

Hol és mikor?

„Egy 8×6-os Volvo FMX I-Shift sebességváltóval tökéletes utak karbantartásához és építéséhez – vagy bármilyen más helyzetben, amikor nehézkes járművel megközelíteni a munkaterületet.”

Astrid Drewsen összefoglalja az I-Shift és a meghajtott első tengelyek új együttműködését: „Nagyra értékeli majd mindenhol, ahol az elakadás veszélye fenyegeti, és mindig, amikor folyamatosan a kuplunggal és a váltókarral kell dolgoznia.”

Fedezze fel az I-Shiftet és a szoftver lehetőségeket itt

9
I-Shift