Volvo FH

Noul lider în transportul de cursă lungă. Pentru un nivel inegalabil de confort pentru șofer și eficiență de exploatare.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 sau 10×4

D13 sau D16 (între 420 şi 750 CP)

Echipată cu caracteristici noi. Şi mai mult spaţiu.

Datorită stâlpilor verticali ai parbrizului, cabinele sunt mai spaţioase ca până acum. Şi fiecare parte a acestui spaţiu a fost concepută pentru a aduce un plus de confort pentru şofer, din momentul în care vă aşezați la volan, până în momentul când vă treziţi în cabina de dormit. Astfel, puteţi face o treabă mai bună a doua zi.

Bun venit la noul dumneavoastră loc de muncă.

Pictogramă înălțime interioară mare

Înălţime interioară mare.

Cu până la 18 cm mai înaltă decât cabinele anterioare Volvo FH. Dacă nu sunteţi un jucător profesionist de baschet, există spaţiu suficient în partea de sus a cabinei. 220 cm în cea mai mare cabină, Globetrotter XL.

Vizualizaţi specificaţiile complete ale cabinei

I-ParkCool, aer condiționat de parcare integrat

Sistem de climatizare de parcare încorporat.

Capacitate superioară de răcire, fără a compromite spaţiul din cabină sau aerodinamica. I-ParkCool este sistemul de climatizare de parcare încorporat, complet nou, care vă permite să dormiţi bine noaptea şi să reduceţi consumul de combustibil în timpul zilei.

Aflaţi mai multe despre I-ParkCool

 

Un metru cub suplimentar de spațiu

Un m3 suplimentar de spațiu.

Cabinele par spaţioase. Și chiar sunt. În cabina Globetrotter XL, stâlpii îndreptaţi din faţă, tunelul mai jos al motorului şi plafonul ridicat adaugă un spaţiu suplimentar de un metru cub per total sau de 12 %.

 

Volan complet reglabil

Reglare volan pentru protejarea spatelui cu înclinare coloană volan

Volanul complet reglabil cu o funcţie de înclinare a coloanei volanului la 20° oferă confort în timpul condusului. Se rabatează cu ușurinţă când intraţi sau când ieşiţi din cabină. Controlat cu ajutorul unei pedale.

 

Spațiu de depozitare

Spaţiu generos pentru depozitare.

Am adăugat 300 de litri pentru depozitare*. Spaţiile ample de depozitare din faţă, de sub pat, din spate şi de la exterior pot fi adaptate conform nevoilor dumneavoastră şi sunt însoţite de numeroase compartimente pentru articole mai mici.

*Nu se aplică la cabina de dormit cu plafon coborât

 

Panou de bord ergonomic

Panou de bord nou, modern şi ergonomic.

Panoul de bord nou, uşor curbat nu arată numai frumos. Este proiectat pentru o poziţie ergonomică şi confortabilă la volan, cu toate butoanele, instrumentele şi compartimentele de depozitare la îndemână.

Aflaţi mai multe despre panoul de bord

Control electronic climatizare

ECC cu senzori pentru calitatea aerului.

Sistem electronic de control al climatizării cu fante de ventilaţie de primă calitate şi o multitudine de senzori şi filtre, care prelucrează aerul înainte ca dumneavoastră să îl inspiraţi. Rezultatul constă într-o calitate a aerului fără precedent, funcţie îmbunătăţită de dejivrare şi un mediu fără curent de aer.

 

Patul de jos mai lat

Pat mai lat pentru odihnă.

Nu este nevoie să vă ghemuiţi când dormiţi. Patul de jos a devenit cu 40 mm mai lat în dreptul capului şi cu 55 mm mai lat la mijloc. Există chiar un pat retractabil foarte lat. Iar partea dinspre cap poate fi înclinată cu până la 55°.

 

Dulap cu uscare electrică

Dulap cu uscare electrică.

O modalitate rapidă de a vă usca îmbrăcămintea, prosoapele şi încălţămintea. Se fixează pe patul suspendat sau pe peretele cabinei. Eficient din punct de vedere energetic, silenţios şi uşor de depozitat, pliat.

 

Ieșire de urgență pe plafon

Nu există limite.

Pe lângă senzaţia de spaţiu, trapa de plafon din sticlă fumurie este cea mai deosebită ieşire de urgenţă pe care o veţi vedea vreodată. Dispune de parasolare şi plasă de ţânţari şi poate fi montată împreună cu o trapă controlată electric*.

*Nu se aplică la cabina de dormit cu plafon coborât
4 cm în plus între volan şi dvs.
Nu rămâneţi înţepeniţi la volan. Cursa de reglare a scaunului este de clasă mondială – 24 cm în total din faţă în spate. Există 4 cm în plus comparativ cu modelul anterior Volvo FH.

Cheie electronică cu telecomandă.

Este mai mult decât o simplă cheie. Încuiaţi sau descuiaţi de la distanţă. Aprindeţi farurile pentru a accesa cabina în siguranţă. Și dacă vă simţiţi ameninţaţi, apăsaţi butonul de panică pentru a declanşa claxonul.

Sistem audio.
Puteţi asculta orice doriţi. Doriţi Mp3, wma sau iTunes m4a? De la CD-uri, stick USB, iPod sau prin intermediul intrării auxiliare? Funcţionează orice. Adăugaţi un subwoofer de 400 W pentru o putere suplimentară.

Iluminare interioară avansată.
13 surse de lumină puternice şi eficiente asigură o iluminare fantastică în interiorul cabinei. Toate sunt controlate cu ușurinţă în trei trepte prestabilite sau cu ajutorul reostatului. Atunci când conduceţi noaptea – comutaţi la luminile roşii pentru a vă păstra vederea nocturnă.

Spaţiu pentru testul de alcoolemie.
Şoferilor le este interzis consumul de alcool. De aceea există testul de alcoolemie. Montaţi-l din fabrică pe autocamionul dumneavoastră Volvo FH şi transmiteţi un mesaj clar clienţilor dumneavoastră privind seriozitatea cu care trataţi siguranţa pe şosea.
Staţi în pat.
Panoul avansat de comandă pentru cabina de dormit vă permite să controlaţi luminile interioare, ceasul deşteptător, aeroterma de parcare, radiatorul de parcare, sistemul audio, geamurile, trapa de plafon şi încuietorile. Totul fără a părăsi patul.

Frână de mână electrică.
Frâna de mână controlată electric este acţionată cu ajutorul unui comutator aflat la îndemână pe panoul de bord. Se cuplează automat la scoaterea cheii din contact şi – cu un pic de ajutor din partea EBS – se decuplează automat la demarare.

Preechipare cu TV de 19".

Volvo FH poate fi pregătit din fabrică pentru montarea unui televizor – echipat cu suporturi, antenă şi prize pentru alimentare şi semnal TV, precum şi cu o intrare auxiliară, care conectează televizorul la sistemul audio.

O călătorie confortabilă.
Suporturi noi pentru cabină în spate. Poziţie nouă pentru caseta de direcţie. Geometrie nouă în partea din faţă. Suport nou pentru motor. Şi multe altele. Am luat numeroase măsuri pentru a îmbunătăţi confortul în timpul rulării. Trebuie să spunem că rezultatul este foarte plăcut.

Apă curată oriunde v-aţi afla.
Dacă doriţi apă proaspătă, nu trebuie să mergeţi departe. Compartimentul exterior conţine un rezervor de 7 litri, echipat cu un robinet.